...

Online shopgigant Amazon gaat offline. In de Amazon Style kledingwinkels gebruikt men algoritmes voor onbeperkt en persoonlijk shoppen. Zo gaat het werken…

Naar mate online shopgigant Amazon verder groeide voorzagen meer analisten het einde van het fysiek winkelen. Dat lijkt geen juiste voorspelling. Sterker nog, de online gigant opent fysieke kledingwinkels onder de naam Amazon Style. Wij kijken alvast binnen en zien een verrassende combinatie van fysiek winkelgemak en online technologie.

Wat is Amazon Style?

Zoals we al zeiden is Amazon Style een kledingwinkel waar je fysiek kunt shoppen. Met behulp van allerlei technieken uit hun online shops kun je eindeloos winkelen terwijl je persoonlijke adviezen krijgt. Het bijzondere is dat hier geen winkelmedewerker aan te pas komt. Hoe dit werkt leggen we je uit.

Hoe werkt shoppen bij Amazon Style?

Je kunt dus naar een fysieke kledingwinkel. Met de Style app kan je jouw favoriete kleding kiezen. Deze wordt terwijl je shopt naar een paskamer gebracht. In de paskamer vind je vervolgens een touchscreen. Daar kun je met de kleding van alles doen. Zo kun je andere designs en andere maten vragen via het touchscreen.

Ook kun je vragen om alternatieve merken of designs. Op basis van algoritmes die worden berekend naar aanleiding van jouw keuzes tijdens het shoppen geeft de app onbeperkte alternatieven, die je dus ook onbeperkt kunt passen. Daarbij houdt men rekening met andere wensen, zoals het doel voor gebruik van de kleding (bijvoorbeeld sportkleding) en jouw budget.

In onderstaand filmpje krijg je een impressie van shoppen bij Amazon Styles.

Wat doet men nog meer met de Styles algoritmes?

Allereerst kan de app jouw voorkeuren bewaren. Zo zie je bij een volgend bezoek aan de kledingwinkel direct alle nieuwe releases die voor jou interessant kunnen zijn. Daarnaast wordt de app gekoppeld aan jouw online shopping account en daar zien we het echte voordeel van deze shop-ervaring.

Door de koppeling kan je bijvoorbeeld ook hetgeen je in de winkel hebt gezien online bestellen. Dat scheelt sjouwen en je weet zeker dat je de juiste maat bestelt.

Ook kun je jouw items bewaren als je over een aankoop na wilt denken. Tot slot kan men op basis van jouw voorkeuren vele andere kleding voorstellen. Deze kan je dan direct online bestellen of bij een nieuw bezoek aan de Amazon Styles winkel passen en fysiek bekijken. Ook kan men via de algoritmes persoonlijke aanbiedingen en deals aanbieden.

Wanneer kan je terecht in de eerste Amazon Styles winkel?

Amazon is uiteraard van plan deze innovatieve manier van winkelen wereldwijd aan te bieden, maar voor we in Nederland fysiek en online kunnen shoppen bij deze shopgigant moet er nog wat gebeuren. Men plant namelijk later dit jaar de eerste store te openen… In Amerika, in het The Americana at Brand, in greater Los Angeles. Van daar zal men eerst de Amerikaanse markt willen bedienen om pas in een volgend stadium uit te rollen naar de rest van de wereld. Uiteraard kun je, ook in Nederland, in de tussentijd gewoon online shoppen bij Amazon .

Om het winkelen bij deze techreus zo doeltreffend mogelijk te maken doen we regelmatig een greep in het assortiment om het aanbod te checken en te reviewen. Ben jij benieuwd? Kijk dan snel verder.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.