...

Wij blikken vooruit naar de Apple events van dit voorjaar en dit najaar. Daarnaast de laatste informatie over een vervelende en potentieel schadelijke bug in Safari 15.

Inmiddels is het traditie dat Apple twee keer per jaar een evenement organiseert om haar nieuwe producten te presenteren. Het eerste evenement is altijd in het voorjaar en het tweede event in het najaar. Wij bekijken welke producten je op het Apple Spring Event kunt verwachten en blikken ook alvast vooruit naar na de zomer. Daarnaast bekijken we een vervelende bug in Safari 15. Ook vertellen we hoe je kunt testen of jouw computer geïnfecteerd is.

Dit kun je verwachten van het Apple Spring Event 2022

Door de jaren heen ontwikkelde zich een patroon in de producten die Apple tijdens haar Spring Event lanceert. De stroom aan geruchten en lekken duidt erop dat we dit patroon ook dit jaar aan kunnen houden. Als we dat doen betekent dit dat we de volgende producten kunnen verwachten:

Apple Spring Event: iPhone SE 3 met 5G

De iPhone SE is de budgetsmartphone van Apple en deze is inmiddels aan de derde generatie toe. De verwachting is dat de iPhone SE 3 die dit voorjaar gepresenteerd wordt de eerste generatie met 5G is. Daarnaast verwacht men ook een update van de processor.

De iPad Air 2022 komt er ook aan

De lancering van de iPad Air in 2020 was een groot succes. Vorig jaar was er geen nieuwe iPad Air, dus de verwachting is dat Apple dit jaar met een nieuwe iPad Air komt. Naar verwachting is deze voorzien van een nieuwe Apple processor (de A15 Bionic, die je ook in de iPhone 13 serie vindt), 5G-connectiviteit en een centrale camera aan de voorzijde.

Uitbreiding bestaande iMac door Apple?

In het voorjaar kunnen we nog geen nieuwe iMAC verwachten. Het lijkt er wel op dat Apple een uitbreiding van de bestaande generatie iMac’s uit 2021 op stapel heeft staan. Het zou dan gaan om een iMac met 27-inch beeldscherm.

Daarmee komt natuurlijk de vraag op wanneer de iPhones en andere typische Apple-producten zoals oortjes verwacht kunnen worden…

Welke belangrijke releases brengt Apple na de zomer?

Een van de belangrijkste producten die Apple voert is natuurlijk de iPhone. Dit is meestal ook de aandachtstrekker van het event na de zomer. Het event vindt naar verwachting in september plaats.

Apple brengt na de zomer de iPhone 14 serie

De iPhone 14 serie zal dan zeker als smaakmaker voor de presentatie gebruikt worden. Wij maakten op basis van lekken en geruchten alvast een vergelijking tussen de iPhone 14 PRO en de iPhone 13 pro. Uiteraard hoef jij niet in spanning af te wachten tot het zover is. Als je je onderaan de pagina opgeeft voor een gratis en vrijblijvend ‘seintje’ krijg je een bericht zodra je de iPhone 14 kunt bestellen. Uiteraard zoeken we dan direct gratis de beste deal voor je uit.

Een nieuwe iMac?

Het nieuwe jaar is nog geen maand oud, dus vooruit kijken naar na de zomer biedt, zeker in de wereld van snelle tech, enige uitdagingen. De geruchten over een upgrade van de iMac komen op gang, maar er is nog onvoldoende bekend om er zeker van te zijn dat we de nieuwe generatie iMac’s dit jaar gaan zien. Als dat wel het geval is verwachten we na de zomer het debuut van de eerste generatie iMac’s met eigen Apple processors.

Airpods PRO 2?

De laatste release die we na de zomer verwachten is de volgende generatie Airpods. Hoewel de Airpods in het najaar van 2021 nog een update kregen in de vorm van MagSafe wireless charging gaan de ontwikkelingen op het gebied van oortjes zo snel dat de Airpods wat achterhaald lijken. Insiders verwachten dan ook dat Apple wil voorkomen dat zij verouderd overkomt met de Airpods. De release van een nieuwe generatie lijkt dan ook de juiste oplossing. Als deze komt lijkt men vooral in te zetten op hogere kwaliteit van draadloos streamen. Over verbeteringen op het gebied van geluid is nog niks bekend.

Vóór de tech-gigant zich weer voluit kan richten op nieuwe producten heeft ze eerst nog af te rekenen met een bug.

Deze bug in Safari 15 deelt jouw privé browser gegevens. Ben jij de pineut?

FingerprintJS is gespecialiseerd in het opsporen van internetfraude. Zij vonden dat als je in de ‘private modus’ via Safari naar verschillende websites surft in één tab, er in iedere site een database met loggegevens wordt aangemaakt. In deze database zijn alle loggegevens van alle sites te zien waar je op dat moment bent ingelogd. Dit betekent dat zowel de beheerders van één website via deze database kunnen zien welke sites je nog meer in private modus bezoekt en wat je daar doet. Ook betekent dit dat wanneer je met verschillende Google accounts inlogt op verschillende sites, al deze gegevens in één database terecht komen.

Helaas is de enige theoretische oplossing om niet de Safari browser te gebruiken, maar een andere browser. Helaas heeft Apple een ban ingevoerd op het gebruik van andere browsers dan Safari in iOS. Hiermee is deze oplossing in de praktijk niet voor handen.

Hoewel het erop lijkt dat alle iOS browsers last hebben van deze bug kun je dat voor de zekerheid via deze site checken.

Hoewel FingerprintJS het probleem al in november 2021 meldde bij de WebKit Bug Tracker heeft Apple tot op heden nog niet gereageerd. Daarmee is nog niets over een eventuele oplossing bekend.

Hoe kun je de iPhone 14 PRO bestellen?

Uiteraard zorgen we ervoor dat je de iPhone 14 PRO (en andere modellen uit de iPhone 14 serie) direct kunt bestellen zodra deze in Nederland beschikbaar zijn. We tonen je dan natuurlijk ook direct de beste prijs voor jouw nieuwe iPhone. Lijkt dit je wat? Geef je dan op voor ons gratis seintje.

Wil jij een gratis seintje als de iPhone 14 serie verschijnt?

Als jij je hieronder opgeeft sturen we je gratis een seintje zodra de iPhone 14 serie beschikbaar komt. We tonen je dan direct de beste prijs!

We beloven dat we nooit zullen spammen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer details.

Als je geïnteresseerd bent in alle ontwikkelingen rondom telefonie vind je in onze rubriek ‘smartphones’ steeds onze laatste berichten.

Bron: T3.com

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.