...

Dat iPhone veel gebruiksgemak biedt is bekend. Met deze 5 verborgen functies haal je nog meer plezier uit jouw device. We focussen ons daarbij vooral op de iPhone camera.

Als je een iPhone hebt weet je al dat deze boordevol handige functies zit. Toch zijn er functies die bij veel gebruikers niet bekend zijn. Deze camera-functies bieden je nog meer gebruiksgemak, dus zetten wij ze graag voor je op een rij.

1. Maak een shortcut van jouw Apple logo

Op de achterkant van jouw iPhone zie je het bekende Apple logo. Door via ‘Instellingen’ en ‘toegankelijkheid’ naar ‘Back Tap’ te gaan kun je instellen wat er moet gebeuren als je 2 of 3 keer op het Apple logo klikt. Er is hier van alles mogelijk, zoals de camera bedienen, een screenshot nemen of een andere toepassing uit de Apple shortcuts app. Extra makkelijk, als je geen dik telefoonhoesje hebt hoef je jouw device zelfs niet uit het hoesje te halen.

Ben je op zoek naar een dun iPhone hoesje? Dan hebben wij alle opties voor jou op een rij gezet. Uiteraard letten we op de prijs, dus je betaalt (op dit moment) slechts EUR 2,25 voor het goedkoopste dunne iPhone hoesje.

2. Zo maak je een video met soundtrack met de iPhone camera

Natuurlijk kun je de camera van jouw iPhone gebruiken om een mooie video te maken. Zo’n video wordt nog interessanter als je er direct een mooie soundtrack onder kunt zetten. Dit kan makkelijk als je eerst een muzieknummer selecteert en afspeelt in jouw muziek app. Als je de shutter-knop van jouw camera-app naar rechts beweegt zul je merken dat de muziek blijft spelen terwijl je opnames maakt. Tijdens de opnames zal de microfoon de muziek ook opnemen.

Let wel op, als je muzieknummers gebruikt moet je rekening houden met de rechten van muzikanten etc. Daarom is het belangrijk om rechtenvrije muziek te kiezen of muziek waar je een licentie voor hebt. Als je dat niet doet kan jouw video met muziek verbannen worden van YouTube en andere streamingplatformen.

Hier zie je nog meer camera hacks voor de iPhone 13 & Iphone 13 Pro (MAX)

Als je de nieuwste serie al aangeschaft hebt zie je in onderstaande video nog 15 camera hacks.

Als je nog twijfelt of je de iPhone 13 Pro aan wilt schaffen of toch beter kunt wachten op de iPhone 14 serie helpen wij natuurlijk graag. In dit artikel maakten wij alvast een voorlopige vergelijking tussen de 13 Pro en 14 Pro. Voor nu gaan we snel door met onze camera hacks.

3. Zo krijg je snel toegang tot jouw iPhone camera

Als je ineens de perfecte omstandigheden ziet om jouw ideale foto of video te maken wil je natuurlijk voorkomen dat het moment voorbij is tegen de tijd dat je jouw camera-app geopend hebt.

De oplossing is eenvoudig. Als je het icoon van jouw camera-app gewoon ingedrukt houdt zie je een aantal snelkoppelingen om een selfie te maken, een portretfoto te schieten of direct een video op te nemen. Als je op de link van jouw keuze gedrukt hebt kun je de volumeknoppen van jouw device gebruiken om de sluitertijd in te stellen.

4. Portretten bewerken na opname

Soms maak je een foto en zie je pas achteraf dat je iets wilt wijzigen. Doordat jouw iPhone jouw portret-opnames en gegevens over de afstand bewaart kun je na de opname de belichting aanpassen. Zo kun je studio-belichting toevoegen als je de foto met natuurlijk licht gemaakt hebt. Ook kun je de achtergrond vervangen door een zwarte of witte achtergrond. Daarbij is het mogelijk om een tekst toe te voegen.

Ben jij toe aan een nieuwe iPhone? Dan is het wellicht een idee om nu te profiteren van veel iPhones met korting.

5. Zo werk je met een cursor op jouw iPhone

Het nabewerken van jouw foto of video kan een precisiewerkje zijn. Een cursor zou dan uitkomst bieden, maar hoe krijg je een cursor op jouw scherm? Dat is eenvoudig. Als je het toetsenbord in beeld ziet kan je de spatiebalk ingedrukt houden. Zo wordt jouw keyboard een trackpad en kan je de cursor met precisie bedienen. Zo kun je ondertiteling editen of bepaalde achtergrondelementen bewerken.

Ben jij benieuwd naar meer telecom nieuws? In onze rubriek ‘smartphones’ zie je steeds het laatste nieuws.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.