...

Apple presenteert dit jaar de iPhone 14 PRO. Wij tonen hoe hij eruit kan zien en wat de verbeteringen ten opzichte van de iPhone 13 Pro zijn.

De iPhone van Apple is natuurlijk een traditie als het om smartphones gaat. Ook een jaarlijkse nieuwe release is zo’n traditie. Dit jaar vormt met de iPhone 14 serie natuurlijk geen uitzondering. Wij zetten de verbeteringen van de iPhone 14 PRO ten opzichte van de iPhone 13 PRO op een rij. Ook tonen wij hoe de iPhone 14 eruit gaat zien.

Wat zijn de verbeteringen van de iPhone 14 PRO tov de iPhone 13 PRO?

Natuurlijk is er nog geen officiële presentatie geweest, maar als we de insiders mogen geloven wordt de iPhone 14 PRO een fikse verbetering ten opzichte van de iPhone 13 PRO. Wij zetten de verwachte veranderingen op een rij.

iPhone 14 PRO wordt groter

Een van de eerste dingen die opvalt is dat deze iPhone groter wordt. Het scherm van de iPhone 14 PRO zou 6.7 inch worden, terwijl het scherm van de 13 PRO 6.1 inch is. Het Super Retina XDR OLED scherm afgezien van de grootte ongewijzigd blijven.

Meer kleuren dan iPhone 13 PRO

Qua kleuren is de verwachte keuze voor de iPhone 14 PRO zilver, grafiet, goud, Sierra blue (net als bij de iPhone 13PRO), maar ook midnight green en Product RED.

Nieuwe Pro krijgt nieuwe notch

De grootste verandering verwacht men echter bij de camera’s. Waar de iPhone 13 PRO nog een vierkante notch aan de achterzijde heeft zou dit bij de volgende PRO een pilvormige, horizontale notch worden. Ook de camera’s zelf gaan op de schop.

De camera’s van de iPhone 13 PRO en iPhone 14 PRO vergeleken

De iPhone 13 PRO heeft aan de achterkant 3 camera’s, ieder met een 12 MP cameraresolutie. Dit gaat flink veranderen. Zo wordt de resolutie van de hoofdcamera verhoogd naar 48MP. Ook krijgt het toestel een periscopische telelens met mogelijkheid tot 10x optische zoom (vgl. iPhone 13 PRO 3x optische zoom) en 50x digitale zoom.

Naast deze specifieke verbeteringen verwachten we ook een aantal voor de hand liggende verbeteringen. Zo is de iPhone 13 PRO uitgerust met Apple A15 Processor en iOS 15 als besturingssysteem. De verwachting is dat dit voor de iPhone 14 PRO de combinatie van Apple A16 processor en iOS 16 als besturingsprogramma gaan worden.

Hoe ziet de iPhone 14 PRO eruit?

Op basis van bovenstaande specificaties (die door meerdere bronnen gelekt zijn) maakte het team van 4RMD een concept trailer. Deze kun je hierna bekijken. Daarna delen we de presentatievideo van de iPhone 13 PRO, zodat je ook hier een mooi vergelijk kunt maken. Dit is de concept trailer voor de iPhone 14 PRO

Uiteraard kun je deze vergelijken met de iPhone 13 PRO, deze ziet er zo uit:

Met al deze informatie ben je alvast voorbereid op de komende PRO-serie onder de vlaggenschepen van Apple, al zijn er natuurlijk nog twee vragen onbeantwoord. Wanneer kunnen we de iPhone 13 PRO verwachten en wat gaat deze kosten? Wij vergelijken nog even verder.

Vergelijking prijs iPhone 13 PRO en iPhone 14 PRO

Laten we beginnen met de iPhone 13 PRO. Deze werd geïntroduceerd voor prijzen vanaf EUR 1.159,- (afhankelijk van het geheugen. Deze prijs was de startprijs voor 128 GB geheugen) en is voor die prijs nog steeds te koop.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar we zagen wel een sterke indicatie van de Amerikaanse prijzen voor de iPhone 14 serie. Dit ziet er als volgt uit:

Daarmee liggen de prijzen voor de 14 PRO zo’n $ 100,- boven die van de 13 PRO. De verwachting is dan ook dat de iPhone 14 PRO zo’n EUR 1.250,- gaat kosten voor het laagste geheugen.

Wanneer ligt de iPhone 14 PRO in de winkel?

Naast de prijs is de verschijningsdatum van de iPhone 14 PRO wellicht de tweede minder leuke verrassing. Aangezien de iPhone 13 PRO pas sinds september 2021 officieel gelanceerd is zullen we voor de nieuwste PRO naar verwachting ook tot na de zomer moeten wachten. Uiteraard bieden we jou de mogelijkheid om de nieuwste iPhone 14 PRO als eerste te bestellen.

Hoe kun je de iPhone 14 PRO bestellen?

Uiteraard zorgen we ervoor dat je de iPhone 14 PRO (en andere modellen uit de iPhone 14 serie) direct kunt bestellen zodra deze in Nederland beschikbaar zijn. We tonen je dan natuurlijk ook direct de beste prijs voor jouw nieuwe iPhone. Lijkt dit je wat? Geef je dan op voor ons gratis seintje.

Wil jij een gratis seintje als de iPhone 14 serie verschijnt?

Als jij je hieronder opgeeft sturen we je gratis een seintje zodra de iPhone 14 serie beschikbaar komt. We tonen je dan direct de beste prijs!

We beloven dat we nooit zullen spammen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer details.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen over mobieltjes? In onze rubriek ‘smartphones’ vind je steeds het laatste nieuws.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.