...

In de cryptowereld is de NFT sterk in opkomst. Grote merken brengen NFT’s op de markt. Vanaf morgen kun je ook een heuse Lamborghini NFT bemachtigen. Wij delen alle info.

Steeds meer mensen verzamelen en verhandelen digitale kunst, deze zogenaamde Non Fungible Tokens zijn bijzonder populair. Steeds meer grote merken brengen NFT’s uit om in deze markt een nieuwe doelgroep te vinden. Met de Lamborghini NFT doet ook dit fameuze automerk een duit in het digitale zakje. Wij leggen uit wat een NFT is en wat je kunt verwachten.

Wat is een NFT?

Een NFT is een Non Fungible Token. Kort gezegd is dit een digitaal eigendomsbewijs dat vastgelegd wordt op de blockchain. Naast het eigendom kunnen ook andere gegevens, zoals de datum van productie en de aankoopprijs in de NFT worden vastgelegd.

Hiermee is een niet te vervalsen eigendomsbewijs gecreëerd. Dit kan in principe voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Zo zijn er NFT’s om het eigendom en de echtheid van sneakers (van bijvoorbeeld Nike) te garanderen. Ook makers van digitale kunst verkopen hun werken via NFT’s. Natuurlijk kun je als merk deze digitale kunstwerken ook inzetten als collectibles voor fans van jouw merk. Zo verzorgde Red Bull vorig jaar een aantal NFT’s van onder andere Max Verstappen.

Nu doet ook Lamborghini mee met deze trend. Vanaf 1 februari 2022 kun je bieden op 5 digitale kunstwerken.

Waaruit bestaat de Lamborghini NFT?

Om precies te zijn komen er 5 Lamborghini NFT’s op de markt. Deze bestaan ieder uit een fysieke component en een digitale component.

De fysieke component is een zogenoemde Space Key. Dit is een stukje carbon fiber dat door Lamborghini naar het International Space Station gestuurd is in het kader van onderzoek. Op dit stukje carbon is een unieke qr-code gegraveerd. Deze qr-code is het eigendomsbewijs van het digitale deel van deze NFT.

Dit digitale deel is één van de vijf foto’s die de bekende artiest Fabian Oefner gemaakt heeft. In onderstaand filmpje zie je indrukwekkende promo voor de Lamborghini NFT.

 De foto’s lijken op een digitale bewerking, maar dit is de schijn die bedriegt.

Zo kwamen de foto’s van de Lamborghini NFT tot stand

Om de NFT’s te maken nam Oefner foto’s van 1.500 echte auto-onderdelen. Vervolgens zond hij een weerballon met camera naar de dampkring om de achtergrond van de aarde en de ruimte te maken. Hierna bewerkte hij alle foto’s in een compilatie. Hierdoor ontstonden 5 supergedetailleerde NFT’s met ieder 600 miljoen pixels. Door deze scherpte kan je, als je inzoomt op de NFT, allerlei verborgen details zien. In totaal werkte hij met zijn team meer dan twee maanden aan deze fotocompilaties.

Lamborghini NFT, Fabian Oefner met Lamborghini
Lamborghini Media Center

Dit zijn de andere partners in het project

Naast Oefner nam Lamborghini nog twee partners aan boord om dit succes te maken. De eerste Partner is NFTPro. Zij zorgden ervoor dat het hele project in de vorm van NFT’s gegoten kon worden en op die manier op de markt gebracht kon worden.

Om de verkoop van de NFT’s in goede banen te leiden werd een derde partner aangesteld, namelijk het beroemde veilinghuis Sotheby’s. Toch zal de veiling online plaatsvinden.

Wat kun je eigenlijk met de Lamborghini NFT?

Zoals gezegd is een NFT digitale kunst. Het is dus onmogelijk om een fysieke, door Oefner gemaakte foto, aan de muur te hangen. Daarmee kon je een NFT tot voor kort eigenlijk alleen als exclusief hebbeding zien of als speculatie met hoog risico. Dat is nu veranderd. Veel grote bedrijven die zich bezig houden met foto’s en digitale fotolijsten erkennen de trend in de NFT markt. Zoals we eerder schreven zijn er dus nu wel degelijk mogelijkheden om fysiek van jouw digitale kunst te genieten. Hangt er binnenkort bij jou ook een Lamborghini aan de muur? Om dat mogelijk te maken moet je deze bijzondere NFT natuurlijk eerst aanschaffen. Wij leggen uit hoe je dit kunt doen.

Waar en wanneer kun je een Lamborghini NFT bemachtigen?

Vanaf 1 februari 2022 kun je vanaf 16 uur (Nederlandse tijd) meebieden op één van de 5 unieke Lamborghini NFT’s via deze site. Vanaf dat moment start men elk kwartier een nieuwe veiling van één van de 5 NFT’s. De duur van elke veiling is 75 uur en 50 minuten. Ook dit is een verwijzing naar de ruimte, want deze veilingduur is precies het tijdsbestek dat de Apollo 11 nodig had om van de aarde in de baan van de maan te komen.

Er zijn nog geen openingsbedragen voor de veiling bekend gemaakt, maar gezien de enorme populariteit van NFT’s en Lamborghini’s verwachten wij dat je een flinke portefeuille mee zal moeten brengen om eigenaar te worden van één van de 5 unieke collectors items.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.