...

Een van dé trends voor 2022 wordt de NFT. Deze wordt vooral gebruikt voor digitale kunst, maar hoe kan je daarvan genieten? Wij delen de oplossing…

Een van de trends in crypto in 2022 wordt de NFT, maar wat is zo’n non-fungible eigenlijk en wat kan je ermee? Wij leggen het uit en zetten de oplossingen om jouw NFT offline te gebruiken op een rij.

Wat is een NFT (Non-Fungible Token)?

Een non-fungible token is kort gezegd een digitaal eigendomsbewijs dat op de Blockchain geregistreerd wordt. Doordat jouw public wallet key genoteerd wordt als eigenaar staat voor iedereen vast dat jij de eigenaar bent van een digitaal eigendom. Zo kun je, zonder al jouw gegevens te delen of ingewikkelde registratieprocessen te volgen het eigendom van iets claimen.

Wat voor soort NFT’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten NFT’s. Zo kun je denken aan verzamelobjecten, maar ook een bijzondere skin voor een game, rechten op muziek en digitale kunst zijn voorbeelden van user cases.

Daar kan een hoop geld in omgaan. Zo staat het record van duurste NFT 2021 op naam van digitale kunstenaar Beeple. Hij nam gedurende 5.000 dagen (van 2007 tot en met januari 2021) een digitale foto en maakte daar één collage van. Het werk ‘Everydays: the firs 5000 days’ werd in maart 2021 geveild bij het prestigieuze veilinghuis Christies en bracht een recordprijs van $ 69,3 miljoen op.

Wat kun je met NFT’s?

Voor sommige NFT’s is direct duidelijk wat je ermee kunt. Zo kun je een bijzondere skin in een game gebruiken. Als je de de eigenaar van bepaalde muziek bent kun je deze uitbrengen of gebruiken om andere publishers copyrights te laten betalen. Voor digitale kunst was de offline toepassing lang minder duidelijk. Daardoor vreesden veel mensen dat de digitale kunst als NFT een luchtbel of een scam was. Nu zijn er echter oplossingen om offline van jouw digitale kunst te genieten.

Jouw NFT offline gebruiken? De Netgear Meural biedt uitkomst

Inmiddels is de NFT meer dan een hype. Dit brengt grote producenten ertoe te investeren in toepassingen die geschikt zijn voor digitale kunst etc. Een van de producenten die in dit gat springt is Netgear. Zij zijn met ingang van januari een samenwerking gestart met de de MetaMask crypto-wallet.

Wanneer je jouw non-fungible tokens in de Metamaks wallet plaats worden deze automatisch getoond op het digitale fotoframe Netgear Meural. Dit digitale fotoframe is verkrijgbaar in verschillende formaten. Ook kun je deze in een passende lijst bestellen. Zo maak je in ieder interieur een passende plek voor jouw digitale kunst.

Hoe werkt de Netgear Meural?

Via een wifi-verbinding kan je diverse afbeeldingen laten verschijnen en verdwijnen op het fotoframe. Via een handige app kan je op jouw smartphone digitale foto’s selecteren (en dus via de koppeling met de MetaMask wallet ook digitale kunstwerken) en deze in het fotoframe weer laten geven. Uiteraard kun je instellen of je één vast beeld wilt laten zijn of dat je verschillende afbeeldingen wilt laten roteren.

Overigens gaan er geruchten dat er meer producenten op zoek gaan naar mogelijkheden om een NFT offline te tonen. Volgens geruchten zou ‘Samsung The Frame’ binnenkort ook met een oplossing voor het tonen van digitale kunst komen.

De Netgear Meural koop je eenvoudig en goedkoop bij Amazon.

In onze rubriek fotografie vind je meer mooie oplossingen voor (digitale) fotografie.

Afbeelding: Wikimedia Commons

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.