...

Inmiddels is de technologiebeurs CES 2022 in volle gang. Wij tonen de Samsung Flex Note opvouwbare laptop en andere producten.

Op technologiebeurs CES in Las Vegas presteren grote merken jaarlijks hun nieuwe vindingen. Tijdens een besloten demonstratie van Samsung presenteerde men de opvouwbare laptop als hun vinding. Wij bespreken en bekijken de Samsung Flex Note opvouwbare laptop.

Dit is de Samsung Flex Note

Na de opvouwbare smartphone presenteert dit elektronicaconcern weer een primeur, de Samsung Flex Note. Deze opvouwbare laptop is standaard een 13 inch laptop met innovatieve onderkant. De bodem is namelijk zo ontworpen dat je hem als gamepad, maar ook als keyboard kunt gebruiken.

Daarnaast is het scherm opvouwbaar. Wanneer je het scherm uitvouwt kun je het 13″ beeldscherm ineens gebruiken als een 17″ paneel, waardoor je de Samsung Flex Note ook als tweede scherm kunt gebruiken. Je vouwt de beeldschermzijde naar binnen, waardoor er geen kans op krassen ontstaat. In onderstaand filmpje zie je hoe het werkt.

Helaas betreft het een prototype, dus het is niet bekend of en wanneer deze Flex Note op de markt komt. Gelukkig presenteerde Samsung ook andere elektronica die wel direct op de markt komt. Wij geven een overzicht.

Deze innovaties presenteerde Samsung op de CES 2022

Het thema voor dit jaar was ‘Together for tomorrow’. De producten die Samsung presenteerden staan dan ook in het teken van het verbinden van de offline en online wereld. Dit deed men door de volgende producten te lanceren:

The Freestyle

The Freestyle is een smart draagbaar scherm. Hiermee kun je content op elk oppervlak laten zien. Zo zien we in het filmpje de projectie op muren en plafonds. Doordat The Freestyle 180 graden te draaien is en verschillende mogelijkheden tot afspelen (zoals een neon modus of scene modus) biedt creëer je jouw eigen kijkervaring. Ook het beeldoppervlak zelf is schaalbaar tot wel 100″.

Om The Freestyle te gebruiken heb je geen wit oppervlakte nodig. Dankzij kalibratie kun je elke kleur achtergrond gebruiken. The Freestyle is voorzien van Smart TV functies, te verbinden met Bixby en ook geschikt om content van tv of andere media in meerdere ruimtes af te spelen. Bovendien verbetert het apparaat in dat geval de beeldkwaliteit. Alle mogelijkheden zie je in onderstaand filmpje.

Het is nog niet bekend wanneer The Freestyle op de markt komt en wat de prijs moet zijn.

Integratie van offline en online: de AI Avatar, Samsung Bot i en Bot Handy

Een ander segment waar de tech-gigant op in wil zetten is de wereld van huisrobots. Met de AI Avatar, Bot i en Bot Handy integreert men de digitale en offline woonomgeving om jou tal van services te bieden. Dit zie je in onderstaand filmpje.

Samsung verstopt grote releases in klein filmpje

Een ander filmpje dat men lanceerde is getiteld ‘Hero Product Highlights’. Hier geeft men korte updates over bekende producten. Zo zien we de Galaxy Z Flip 3 en Galaxy Z Fold 3 voorbij komen, maar ook de Odyssey Ark, koelkasten en andere apparatuur. Klaarblijkelijk bouwt men graag de spanning op, want veel details zijn er niet te zien.

Naast alle product-updates was er ook een key-note speech.

Samsung CES 2022 keynote speech

De keynote speech werd gehouden door nieuwe CEO J.H. Han. Naast de toekomst van Samsung sprak hij ook over de algemene ontwikkeling van technologie in de toekomst en de uitdagingen op het gebied van milieu, klimaat en samenleving die daarbij komen kijken. Uiteraard kunnen liefhebbers zijn hele bijdrage (die na de introductie begint vanaf ± 3.30) terugkijken.

Uiteraard houden we je op de hoogte als we de aangekondigde producten of andere innovaties zoals de Samsung Galaxy S22 in de winkel zien liggen.

Fotocredit: Samsung newsroom

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.