...

Na Netflix kwamen er veel concurrenten op de Nederlandse streamingmarkt. HBO Max is de volgende. Dit zijn de eerste beelden…

Met Netflix maakte Nederland kennis met een andere manier van TV-kijken, namelijk via streaming. Inmiddels is Neflix al lang niet meer de enige. Naast bekende providers als Disney+. Videoland en Amazon Prime vinden steeds meer providers de weg naar Nederland. De volgende die zich meldt is HBO Max. Maar dat is niet de enige nieuwe streamingdienst die in 2022 naar Nederland komt. Wij vertellen je alles wat we weten over de komst van HBO Max, zetten alles wat weten op een rij en delen de eerste beelden. Daarna zetten we op een rij streamingdiensten nog meer naar Nederland komen. Tot slot bekijken we wat dit voor jouw portemonnee kan betekenen.

HBO Max komt naar Nederland. Dit moet je weten

Vanmorgen kondigde HBO Max aan dat zij hun streamingservice naar Nederland brengen. Wij zetten op een rij wat je moet weten.

Wanneer is HBO Max in Nederland te zien?

Vanmorgen lanceerde HBO Max de Nederlandse pagina waarop zij aankondigen vanaf 8 maart 2022 actief te worden in Nederland.

Wat wordt het aanbod van HBO Max in Nederland?

HBO Max is een verzameltitel van diverse providers. Zo kun je uiteraard het aanbod van HBO verwachten, maar krijgen we ook content van Warner Bross, DC, Cartoon Network, Looney Tunes, Scooby-doo! & Friends en Carrtoonito. Daarnaast produceert HBO net als concurrent Netflix eigen producties onder de naam Max Originals.

Dit houdt concreet in dat we een mooi inkijkje in de filmcatalogus van Warner Bros krijgen. Zeker sinds men door de Coronacrisis grote producties rechtstreeks op streamingkanalen lanceert kan HBO Max op het gebied van films een grote concurrent van Netflix worden. Daarnaast komen er topseries en cartoons op het netwerk. We verwachten in ieder geval:

 • Friends
 • Game of Thrones
 • The Big Bang Theory
 • Rick and Morty
 • South Park
 • Harry Potter
 • Batman
 • Dunkirk
 • Aquaman
 • Godzilla vs. Kong
 • Tom & Jerry
 • Looney Toons klassiekers
 • Scooby Doo

en meer moois.

Wat wat wordt de HBO Max Nederland prijs?

De prijs van HBO Max in Nederland is nog niet bekend gemaakt. We weten van de landen waar HBO Max wel actief is dat men werkt met verschillende soorten abonnementen. In Spanje kost het goedkoopste abonnement EUR 5,99, maar dat is een abonnement met advertenties. Bovendien heb je dan geen toegang tot de first day releases van Warner Bross films. Een volledig abonnement zonder reclame en met volledige toegang gaat naar verwachting EUR 8,99 per maand kosten. De verwachting is daarbij wel dat men de markt wil veroveren met fikse introductiekortingen.

Na al het gepraat over het nieuwe aanbod wordt het natuurlijk tijd om ook iets te zien. Daarom delen wij graag de eerste Nederlandse HBO Max trailer.

Om op de hoogte te blijven van alle komende updates kan je je nu alvast opgeven via de website.

Welke streamingsdiensten komen nog meer naar Nederland in 2022?

Zoals gezegd krijgt Netflix nog meer concurrentie. Naast HBO Max komen er nog zeker 2 streamingdiensten naar Nederland.

Vanaf 1 maart 2022: Viaplay in Nederland

Een van de meest besproken streamingdiensten die in 2022 naar Nederland komt is Viaplay. Vanaf 1 maart gaan zij hun eigen plek claimen met vooral sportstreams. Zo verhuist de Formule 1 van Ziggo naar Viaplay. Ook het darten gaat van RTL7 naar Viaplay, net als buitenlandse voetbalcompetities zoals de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League (vanaf augustus 2022).

Inmiddels heeft de streamingdienst zich verzekerd van de medewerking van veel (oud) coureurs. Zo zal Max Verstappen Viaplay gaan promoten en krijgt ook vader Jos een rol. In aanloop naar de lancering deelt men al diverse livestreams, zoals de Darts Masters gratis via YouTube.

Ook de trailer van ViaPlay Nederland kun je hier bekijken.

Wat gaat ViaPlay Nederland kosten?

Op de website van Viaplay.com vind je het introductie-aanbod waarbij je vanaf 1 maart 2022 EUR 99,- per jaar gaat betalen voor de streamer, maar zoals we hierna bespreken zullen er meer kortingsmogelijkheden komen.

Ook SkyShowtime komt naar Nederland

Als derde en laatste streamingdienst die in 2022 aankondigde naar Nederland te komen vermelden we SkyShowtime. Zij hebben nog geen plannen bekend gemaakt, maar met content van Amerikaanse diensten zoals Paramount+, Sky, maar ook Nickelodeon en MTV lijkt HBO Max hier een geduchte concurrent te krijgen.

Wat betekent de komst van HBO Max en andere streamingdiensten voor jouw portemonnee?

Uiteraard vragen al deze streamingdiensten geld voor hun services. Als we uitgaan van bedragen van gemiddeld 8 tot 10 euro per streamingdienst kan je al snel 50 euro per maand of meer kwijt zijn als je al jouw favoriete films, series en (sport)evenementen wilt zien. Toch hoeft het zo’n vaart niet te lopen. De verwachting is dat deze nieuwe streamers de concurrentie aan zullen gaan en dus flink met hun prijzen zullen stunten.

Daarnaast zien we in het buitenland al bundels ontstaan, waarbij je voor een lagere prijs meerdere streamingservices kan ontvangen. De samenwerking tussen HBO Max en Disney+ is daar een goed voorbeeld van, al weten we nog niet of zij dit in Nederland zullen introduceren.

Tot slot zien we ook dat partijen zoals Viaplay samenwerking zoeken met bestaande providers zoals Ziggo en KPN en via die kanalen korting bieden. Het lijkt dan ook het beste om even af te wachten met het sluiten van dure abonnementen totdat alle kortingen en samenwerkingen bekend worden.

Wil jij weten wat er bij alle streamers te zien is?

Uiteraard komen er, doordat er meer streamers komen, ook steeds meer trailers. In onze rubriek streamingdiensten houden we je steeds op de hoogte. Als je je nu inschrijft voor onze nieuwsbrief mis je geen update meer!

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.