...

Microsoft rapporteerde een angstaanjagend aantal releases voor Windows, Xbox, Office, Teams en meer applicaties. Wij geven een overzicht met de 5 belangrijkste Microsoft updates.

Microsoft maakt er een gewoonte van om bij publicatie van de kwartaalcijfers een lijst met releases in het afgelopen kwartaal toe te voegen. Dit zijn de belangrijkste 5 updates voor Windows, Xbox, Office, Teams en LinkedIn updates.

1. Microsoft Windows update: Release Windows 11 en app Microsoft store uitbreiding

Als belangrijkste release van het afgelopen kwartaal staat in onze optiek de uitrol van Windows 11 genoteerd. De volgende versie van Windows biedt een nieuwe gebruikservaring met heel veel extra opties. Tegelijk met uitrol van deze belangrijkste Windowsversie verscheen Windows 11SE, die speciaal bedoeld is voor schoolkinderen. Ook verbeterde de it-reus de connectiviteit met Windows 365, zodat je zowel Windows 10 en Windows 11 veiliger via de cloud kunt streamen.

Door de vele nieuwe mogelijkheden kreeg ook de Microsoft Store een update. Daarbij veranderde men de toegangsvoorwaarden voor andere partijen. Zo kun je nu ook de Epic en Amazon app store in Microsoft Store vinden.

Xbox Games updates voor nog meer speelplezier

Ook voor de bezitters van de Xbox consoles bracht de kwartaalupdate veel moois. Zo kwam Forza Horizon 5 naar de Xbox. Je kan deze game met de Game Pass zelfs in Cloud gaming spelen. Daarbij kon je jezelf verwennen met de limited edition Forza Horizon 5 Xbox Wireless controller.

Dat was niet de enige limited edition, want voor de 20ste verjaardag van Xbox bracht men een speciale editie wireless controller met bijbehorende stereo headset uit. Verder waren er special editions met Gucci en Halo Infinity. Tot slot was er een partnerschap met Adidas, waarbij juist een beperkt aantal sneakers uitgebracht werd dat geïnspireerd was op de Xbox Console.

Natuurlijk waren er ook flink wat spel updates. Zo zagen we een Game of the Year edition voor Microsoft Flight Simulator en de betaalde Reno Air Races uitbreiding.

Om al deze jubilea af te sluiten was er een YouTube jubileum. Als eerste kanaal passeerde Minecraft 1 triljoen views en ook dat werd gevierd met een campagne.

Microsoft Office updates

Natuurlijk kan je ook serieus aan het werk met Microsoft. De release van Office 2021 bracht meer tools voor samenwerking (de zgn. co-authoring features), datatypes, functies, vertalingen, editing mogelijkheden graphics en andere handige toepassingen.

LinkedIn Updates

Als we toch aan het werk zijn is het natuurlijk goed om de LinkedIn Updates even door te lopen.

Voor de commercie zien we meer mogelijkheden met de Sales Navigator update. Ook de opties voor bedrijfspagina’s zijn uitgebreid, zo vind je er onder meer mogelijkheden om het bedrijfsbeleid onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het mogelijk om meer B2B-kennismakingen te ervaren met de Groepsidentiteit. Verder kun je in de ‘creator mode’ meer toepassingen gebruiken voor LinkedIn Live en nieuwsbrieven. Tot slot is er een nieuwe tool uitgebracht voor werkzoekenden. Zij kunnen tevens profiteren van uitbreiding van bestaande functies.

Al met al is er dus genoeg informatie beschikbaar om nog meer rendement uit jouw online marketing te halen.

Microsoft Teams Updates

Na Office en LinkedIn kreeg ook de laatste belangrijke werktool van Microsoft, Microsoft Teams een aantal updates. Zo zagen we een pakket voor kleine bedrijven gelanceerd worden onder de naam Teams Essentials. Daarnaast hebben we Teams virtual visits voor de mobiele browser, de modus ‘Standout’ voor presentaties en Microsoft Whiteboard en meer. Niet de spannendste, maar misschien wel de belangrijkste update is de end-to-end encryptie die toegevoegd is. Daarmee kan je jouw 1-op-1 Team calls nog veiliger voeren.

Overigens was dit maar een kleine greep uit de Microsoft Updates van vorig jaar. De hele lijst met alle specificaties per update kun je hier raadplegen. Ben jij benieuwd wat je volgend kwartaal kunt verwachten? In onze rubriek ‘electronica en computers’ vind je steeds het laatste nieuws.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.