...

Grand Theft Auto 5 is al jaren immens populair. Ontwikkelaar Rockstars bevestigt nu eindelijk dat GTA 6 eraan komt. Dit roept vragen op…

Grand Theft Auto is al jaren een succes en spelers speculeren al lang over een opvolger. GTA 6 is nu eindelijk aangekondigd. Wij zetten op een rij wat we weten. Ook kijken we welke vragen deze aankondiging oproept.

Wat weten we over Grand Theft Auto 6 (GTA 6)?

Om eerlijk te zijn officieel heel weinig. De ontwikkelaar, Rockstar Games deelde het nieuws via een Twitter-draad.

Onofficieel weten we wellicht meer. Al jarenlang wordt er gespeculeerd over een opvolger. Soms duiken daar bijzondere berichten over op. Zo kunnen we de aankondiging dat de ontwikkeling gestart is wellicht met een korreltje zout nemen. Zo zouden insiders al in 2019 uit de school geklapt zijn over GTA 6.

Ook zagen we in 2020 al een opvallend CV van stemacteur Jorge Consejo. In 2018 speelde hij ‘The Mexican’ in … Jawel, GTA 6.

Zo is de rij lekken eindeloos. We sluiten het overzichtje af met een video die gisteren allerlei meer recente lekken op een rij zette.

Wanneer kunnen we GTA 6 verwachten en wat kost de game?

Zoals je ziet heeft Rockstar nog geen releasedatum aangekondigd. De verwachting is dat een release nog wel tot 2024 of 2025 kan duren. Aan de andere kant is men klaarblijkelijk al sinds 2018 of eerder met voorbereidingen bezig. Een eerdere release sluiten wij dan ook niet uit.

Wat de game gaat kosten is uiteraard nog niet bekend. Aangezien games voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X behoorlijk prijzig kunnen zijn lijkt het wel een prijzige release te gaan worden, maar dat zal de fans waarschijnlijk een biet zijn.

Wat betekent de komende release voor Grand Theft Auto 5?

Voorlopig lijkt men nog niet gestopt met de ontwikkeling van GTA 5, want tegelijk met de aankondiging van GTA 6 kwam Rocket Games met een update voor GTA 5. De nieuwste versie zal 4K beeldkwaliteit met resolutie van 60 FPS hebben.

Ok, hoe zit dat met GTA Online?

Voor GTA Online lijkt de toekomst minder zeker. Deze is immers gebaseerd op GTA 6, zo deelt het Los Santos als locatie en komen de karakters en game engine overeen met GTA 5. Verder nieuws is over deze franchise dus nog niet bekend.

Wordt GTA 6 een succes?

Als we naar de cijfers van GTA 5 kijken lijkt dat antwoord snel bevestigd. Immers, deze game is in 2013 uitgekomen en dus al 9 jaar op de markt. Zeker voor games is dat erg lang. Daarnaast zijn er in die tijd meer dan 155 miljoen games verkocht.

Toch is ‘Grand Theft Auto’ geen toverwoord voor succes. Dit zagen we aan de relaunch van remaster GTA Definitive Edition. Deze bundel met GTA 3, Vice City en San Andreas werd echter bijzonder slecht ontvangen aangezien er bij release sprake was van veel bugs, glitches, slechte teksten en andere problemen. Ook het succes van Grand Theft Auto 6 (GTA 6) zal dus afhangen van de technische verbeteringen, maar die zouden na jaren van voorbereiding goed moeten zijn.

Op de hoogte blijven van het laatste gaming nieuws?

Naast GTA 6 zijn er natuurlijk veel meer gave games te ontdekken. Wij houden de belangrijkste releases en het laatste gaming nieuws graag voor je bij in onze rubriek ‘Gaming’.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.