...

Wordt de Nintendo Switch Pro de volgende nieuwe game console? Het lijkt er steeds meer op. Wij geven 5 hints.

Als we over spelcomputers of game consoles praten zijn er drie grote spelers, Xbox, PlayStation en Nintendo. De eerste twee grote namen hebben met veel geraas hun nieuwste consoles (PlayStation 5 en Xbox Series X) in de markt gezet. Nintendo lijkt de ontwikkelingen af te wachten en zegt op dit moment geen nieuwe game console launch in petto te hebben. Insiders zien echter bewegingen die op iets anders duiden. Men zou namelijk wel degelijk bezig zijn met een nieuwe console. Wij zetten de 5 sterkste hints over de Nintendo Switch Pro op een rij.

1. Zijn de specificaties van de huidige Nintendo Switch achterhaald?

Inmiddels is de Nintendo Switch al ruim 5 jaar op de markt. Dat zie je aan de specificaties. Als we kijken naar de Nintendo Switch OLED vallen er een aantal dingen op. Zo zien we de Tegra X1 processor en maximaal 64 GB intern geheugen, dat alleen via extern geheugen uit te breiden is. Ook de beeldkwaliteit (standaard 720 p en 1080p via HDMI) klinkt gedateerd als je je realiseert dat men inmiddels al met 4K-technologie bezig is.

Insiders zien dat er in de codes inmiddels geschreven wordt over een Tegra X1+ processor. Ook gaan er geruchten over een hogere resolutie (1080p of zelfs 4K) en lijkt het intern geheugen voor de Nintendo Switch Pro te worden verhoogd naar 128 GB.

2. Kan je op de Nintendo Switch Pro games in 4K spelen?

Het zijn niet alleen geruchten van derden die de geruchtenstroom over een nieuwe Nintendo gameconsole voeden. Zo heeft Nintendo zelf ook olie op het vuur te gooien. Zij distribueerden namelijk developer packs waarbij gerefereerd werd aan 4K-gaming. Dat kan niet met de huidige Switch consoles, dus lijkt dit een duidelijke hint. Uiteraard werd Nintendo bevraagd, maar zij zeiden dat het een test was. Wat er dan getest werd was niet duidelijk.

3. Gaat OLED weer verdwijnen?

De beeldschermen van de huidige generatie consoles zijn OLED. Al sinds 2020 is men echter bezig om (onder andere via Taiwan) een nieuw type beeldscherm te ontwikkelen. Het zou hierbij gaan om een miniLED-scherm. Nu zijn deze schermen erg duur.

Het is dan ook goed voor te stellen dat de gaming reus zoekt om dit scherm zo te assembleren dat het interessant is om te brengen op een console in de mid-range prijsklasse waar men de Nintendo Switch Pro lijkt te willen positioneren.

4. Zijn de Nintendo Switch docks al voorbereid?

Als we ervan uitgaan dat de Nintendo Switch Pro inderdaad een inhaalslag wil maken qua kijkbeleving kom je haast niet onder 4K-beeldkwaliteit uit. Vanwege kosten en technische obstakels is het niet logisch om te verwachten dat de nieuwe console met een 4K-scherm wordt uitgerust.

Als men 4K-beeldkwaliteit wil leveren zal dit dus via het dock moeten. Laat het huidige dock nu al voorbereid zijn om 4K output te leveren. Daarmee kan men met de release van een eventuele Switch Pro dus flink op kosten besparen. Dit biedt ruimte voor investeringen in bijvoorbeeld een miniLED-scherm.

5. What’s in a name?

Aan de oorspronkelijke naam ‘switch’ heeft Nintendo inmiddels de toevoegingen ‘lite’ en ‘OLED’ gegeven om de verschillende types consoles aan te duiden. Het toevoegen van de term ‘pro’ voor de nieuwste generatie consoles lijkt dan ook logisch. Toch doen er ook andere namen de rondte.

Zo zijn er mensen die een basic variant voorstellen en Nintendo Switch 2 opperen. Ook zijn er mensen die kijken naar de rebranding van de namen van Nintendo entertainment systemen. Als we die lijn volgen zou de nieuwe console wel eens de ‘Super Nintendo Switch’ kunnen gaan heten.

Een gerucht dat nog niet rondzingt is een mogelijke releasedatum. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Ben jij benieuwd naar het laatste gaming nieuws? In onze rubriek ‘Gaming’ vind je alle updates.

Bron: T3.com

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.