...

De voetbal technologie ontwikkelt zich razendsnel. Als amateur voetballer kun je nu ook profiteren. Met de volgende voetbal tech scoor je zeker.

Als je de trends en ontwikkelingen in betaald voetbal volgt kan het je niet ontgaan dat allerlei technologie ervoor zorgt dat de prestatie van spelers en het spel zelf verbetert. Langzaam aan komt deze technologie ook beschikbaar voor de amateur voetballers. In dit overzicht laten we zien hoe jij zonder moeite scoort met professionele techniek.

Voetbal technologie voor prestaties en herstel

Het door de FIFA goedgekeurde Catapult One vest met bijbehorende pod en app is ontwikkelt om jouw individuele prestaties te analyseren. Op basis van deze data zie je waar je jezelf kunt verbeteren, op welke punten je blessuregevoelig bent en hoe je het best kunt herstellen. Ook genereert de app op basis van de data individuele oefeningen voor spelers.

Op die manier kan je het vest gebruiken om jouw eigen prestaties te verbeteren, maar coaches kunnen, als alle spelers zo’n vest gebruiken ook betere trainingen geven waarmee ze de kans op blessures verkleinen en prestaties verhogen.

Als je de Catapult One gebruikt ben je in goed gezelschap. Onder andere Chelsea, FC Bayern Munchen en Ajax gebruiken dezelfde Catapult One. In onderstaand filmpje zie je hoe je dit vest in de praktijk gebruikt.

Je kunt het Catapult One vest met alle toebehoren online kopen. Sterker nog, je kunt jouw Catapult One morgen al in huis hebben als je hem vandaag bij Amazon bestelt.

Voetbal technologie een inkoppertje met Oculus

Oculus is een trendsetter als het gaat om de ontwikkeling van Virtual Reality Headsets. Deze kun je natuurlijk voor allerlei games gebruiken, maar in de gekoppelde app store kun je ook apps vinden die jouw sportprestaties meten. Een van die apps is ‘Player 22 by Rezzil’. Met deze app kan je jouw reactiesnelheid meten en vastleggen hoe je reageert, bijvoorbeeld op kopballen.

Met de analyses uit de app kun je jouw koptechniek verbeteren en ervoor zorgen dat je bij het koppen minder kans op schade aan het hoofd en hersenen oploopt. Daarmee is de investering zo terugverdiend. Overigens kun je de app ook voor allerlei andere sportverbeteringen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de oog-hand coördinatie bij tennis. In onderstaand filmpje zie je een review van de app.

Ook de Oculus VR Sets bestel je gemakkelijk bij Amazon. Als je al een Oculus VR Set hebt kun je de app kopen in de Oculus Experience Store.

Voetbalbal technologie voor jouw voeten? Footbar levert het

Voetbal gaat natuurlijk over balbeheersing met de voet. Hoe raak je een bal, hoe hard schiet je en hoe kan je jouw techniek verbeteren? De van origine Franse Footbar biedt jou de juiste voetbal technologie. Je draagt de band met sensor net onder de knie van jouw ‘sterke’ been. Tijdens de wedstrijd slaat de sensor allerlei gegevens op van jouw ‘voetenwerk’. Hoe je beweegt, hoe vaak je de bal raakt, hoe hard je schiet etc.

Na afloop van de wedstrijd laadt de sensor alle statistieken naar de bijbehorende app. In de app wordt jouw data geanalyseerd en krijg je een persoonlijk overzicht. Hierin zie je hoe je presteert en welke individuele aspecten jij kan trainen om te scoren als een pro.

Sterker nog, als gadget kan je jouw data vergelijken met die van spelers uit de Franse Ligue 1 (dus ook de vedetten van PSG, zoals Neymar en Messi). Zo zie je precies wat je moet doen om jouw eerste profcontract te scoren. In dit filmpje zie je een review van de voetbal technologie van Footbar.

Het leuke is dat men de app door blijft ontwikkelen. Zo krijg je dus steeds meer en steeds gedetailleerder inzicht in jouw prestaties. De updates ontvang je vanzelf als je de Footbar tracker nu koopt.

Naast de specifieke voetbal technologie wil natuurlijk ook je algemene conditie blijven monitoren. Een sporthorloge is daarbij een goed hulpmiddel. Wil je weten welke sporthorloges het best geschikt zijn om te trainen? Dat hebben wij al voor je op een rij gezet.

Natuurlijk is voetbal technologie constant in ontwikkeling, maar ook in andere sporten staat de techniek zeker niet stil. In onze rubriek ‘sport’ informeren we je regelmatig over het laatste sport-tech nieuws.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.