...

Of je nu op bergpaden rent of aan watersport doet, de sporthorloges van tegenwoordig kunnen je een schat aan gegevens geven over de huidige omstandigheden en je prestaties (en ze zorgen ervoor dat je niet verdwaalt). Getijden- en deiningsinformatie voor stranden over de hele wereld? Check! Een melding elke keer dat je een kilometer aflegt? Geen probleem!. Reverse GPS die u automatisch terugbrengt naar uw startpunt? Met een sporthorloge zijn deze opties allemaal mogelijk. Daarom worden er ook enorm veel geproduceerd en verkocht. Soms is het moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. Daarom zetten wij de beste sporthorloges om te trainen van dit moment op een rij.

De 5 beste sporthorloges om te trainen

Sporthorloges hebben veel rekenkracht, zijn voorzien van sensoren voor het meten van allerlei soorten statistieken en zijn handig voor een groot aantal sporten. De belangrijkste functies kunnen variëren, maar de meeste zijn voorzien van een hartslagmeter, GPS, weerbestendige materialen, app-koppelingsmogelijkheden van derden en interactieve schermen. Daarnaast biedt elk sporthorloge extra functies. Je kunt daarbij onder meer denken aan muziekstreaming, opladen via zonne-energie en getijdenvoorspellingen. Of deze functies allemaal even nuttig zijn hangt natuurlijk af van de activiteit waarvoor je jouw horloge gebruikt. Wij zochten daarom uit welke sporthorloges de beste functies voor bepaalde sporten hebben.

Het beste van een sporthorloge: je krijgt een schat aan gegevens over je trainingen, maar je hoeft nooit een intensieve trainingssessie te onderbreken voor technische problemen, zoals het resetten van je rondetijd of het opnieuw kalibreren van de gps. De onderstaande horloges van vertrouwde bedrijven zoals Suunto, Garmin en Fitbit helpen je veilig te blijven en slimmer te trainen, wat je favoriete sport ook is.

Beste voor wandelen en hardlopen: Suunto 9 Baro

Het is altijd een groot minpunt wanneer de batterij van jouw horloge leeg raakt voordat jouw energie op is. Met de Suunto 9 Baro voorkom je dat probleem: hij gaat namelijk tot 170 uur mee en wordt geleverd met een schat aan prestatiekenmerken. Zo berekent dit sporthorloge jouw hartslag en hersteltijden, synchroniseert het met Strava en andere apps van derden, kun je vooraf uitgestippelde routes downloaden en zelfs het weer bijhouden. Daarbij is dit sporthorloge met zijn 2-inch display en drie grote knoppen intuïtief in gebruik, dus zeer eenvoudig te bedienen. Bonus: je kunt deze sportwatch ook gebruiken voor 80 andere activiteiten zoals squash, rugby en pilates. Tot slot kun je eenvoudig en goedkoop de Suunto 9 Baro bestellen.

Beste voor backcountry-avonturen: Casio ProTrek PRG-270

De Casio ProTrek helpt je om je te oriënteren tijdens het volgen van wilde dieren of bushhacking. Afgezien van zijn betaalbare prijs, heeft de nieuwste versie van de Casio ProTrek ook een groot aantal handige functies en verbeterde sensornauwkeurigheid. Zo meet de hoogtemeter per meter. De barometer kan je waarschuwen voor plotselinge weersveranderingen en een kompas helpt je de weg te vinden. Bovendien zijn de grote knoppen (zelfs met handschoenen) gemakkelijk te gebruiken en zorgen de ingebouwde zonnecellen ervoor dat je nooit met een lege batterij komt te zitten. Ben jij benieuwd hoe voordelig de Casio Pro Trek is?

Beste voor Premium-functies: Apple Watch

Vanwege het slanke ontwerp, de uitgebreide reeks functies en de algehele draagbaarheid, zet de Apple Watch de standaard voor smartwatches. De nieuwste topversie, de Series 6, biedt een ongelooflijke reeks biometrische tracking, waaronder een bloedzuurstofsensor en een elektrocardiogram om jouw hartslag te controleren. Daarnaast krijg je met een Apple Fitness+-abonnement toegang tot een breed scala van begeleide trainingen.

De Apple Watch sporthorloges zijn waterdicht en het altijd-aan-display maakt het gemakkelijk om jouw data in één oogopslag te lezen. De stijlvolle hoes en riemopties zorgen ervoor dat je dit sporthorloge elke dag kunt dragen, zelfs als je niet aan het sporten bent. Als je op zoek bent naar één horloge om alles te doen, dan is dit het wel. Ook leuk, de Apple Watch is nu extra scherp geprijsd.

Beste voor surfen en zwemmen: Rip Curl Search GPS 2

Het Rip Curl GPS 2-horloge kan je precies vertellen hoe ver je hebt gepeddeld, hoeveel golven je hebt gevangen en hoe lang je er een hebt uitgereden – allemaal voordat je op het strand bent om je af te drogen.

Dit compacte, met GPS-uitgeruste horloge volgt al die datapunten en geeft realtime surfcondities weer (geleverd door Surfline) waar je ook gaat. Het is ook compatibel met Surfline Sessions, dus je kunt de gegevens van het horloge gebruiken om elke golf te bekijken die je op je telefoon of laptop hebt vastgelegd. Je hoeft je geen zorgen te maken dat deze sporthorloges door de golven kapot wordt geslagen. Deze sportwatch is namelijk waterbestendig tot 330 voet en wordt geleverd met royale garantie. Ben jij benieuwd wat de Rip Curl Search GPS kost?

Beste voor triatlontraining: Wahoo Elemnt Rival Multisport GPS-horloge

Deze aanpasbare smartwatch, uitgebracht in november 2020, voegt zich bij Wahoo’s uitgebreide assortiment fietscomputers en trainingstechnologie. Het onderscheidt zich van andere trackers vanwege het gebruiksgemak, vooral bij meerdere sporten. Een belangrijk kenmerk: in tegenstelling tot andere horloges, schakelt dit horloge automatisch over van de zwem- naar de fietsmodus naar de hardloopmodus, zodat u er tijdens een race geen tijd aan verspilt.

Deze smartwatch sluit ook naadloos aan op trainers, loopbanden en apps van derden, en je kunt elke etappe aanpassen aan je officiële racetijden. De batterij is een ander hoogtepunt: hij gaat tot 24 uur mee in de GPS-modus of 14 dagen in een energiebesparende modus. Ook de prijs van het Wahoo Elemnt Multisport GPS-horloge zal je positief verrassen.

Toch liever een ander sporthorloge?

Er zijn natuurlijk veel meer betrouwbare sporthorloges te koop. Ben jij benieuwd welke sporthorloges er te verkrijgen zijn? Dan helpt BOL.com je graag verder. Ook kun je in onze rubriek wearables meer inspiratie opdoen en reviews van sporthorloges lezen.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.