...

In onze NFT update van deze week bekijken we Nederlandse NFT initiatieven. Ook bekijken we wat de veilig van de Lamborghini NFT’s heeft opgeleverd

Onze NFT update kun je vanaf nu elke dinsdag verwachten. In de snel groeiende NFT markt gebeurt immers genoeg. Deze week bekijken we een Nederlands NFT platform, een Nederlandse NFT veiling en tot slot blikken we terug op de Lamborghini NFT update.

NFT Update 1: Nederlandse gamer Kwebbelkop begint eigen NFT platform

Kwebbelkop is een Nederlandse gamer die inmiddels wereldwijd bekend is maar stopte door een burn-out. Hij is ook niet blind voor de ontwikkelingen op de NFT markt. Toen hij een eigen NFT maakte merkte hij dat het lastig kan zijn om zijn NFT’s op de markt te brengen. Na zijn burn-out besloot hij dit makkelijker te maken. Hij lanceerde daarvoor het platform LaunchMyNFT. In deze video introduceert Kwebbelkop zijn kanaal.

Dat Kwebbelkop met deze NFT update van zijn profiel in de roos geschoten heeft blijkt. Mede doordat het platform gratis te gebruiken is totdat je jouw NFT daadwerkelijk op de markt brengt is het platform populair. Ook investeerders zien het potentieel. Tot nu toe haalde Kwebbelkop bij partijen als Banter Capital en eToro inmiddels al $ 1,98 miljoen op. Het platform is hier te bezoeken.

NFT Update 2: Nederlandse NFT veiling bij Catawiki

Een andere Nederlandse partij die de wereld van de NFT’s inmiddels heeft ontdekt is het digitale veilinghuis Catawiki. Sinds december veilen zij regelmatig NFT’s. Ook deze week staat er weer een NFT veiling op het programma. Deze week staat in het teken van een NFT veiling van de kunstenaar Karl Lagasse. In de veiling, die 8 februari 2022 vanaf 20 uur sluit kun je bieden op liefst 40 NFT’s.

In 2021 werden er 3 NFT’s van deze kunstenaar geveld. Volgens deze tracking site brachten deze meer dan $ 10.000,- per stuk op. De schatting van de veilingmeester dat de NFT’s tot $ 25.000,- op kunnen brengen lijkt dan ook niet gek. Toch zien we op de dag voor sluiting nog veel lagere prijzen. Er geldt geen reserve, dus wellicht is er voor de kenner een mooi bod te doen.

NFT update 3: Dit bracht de Lamborghini NFT veiling op

Vorige week blikten we vooruit op de eerste Lamborghini NFT veiling. Onze NFT update is natuurlijk niet compleet zonder terugblik op deze bijzondere veiling die inmiddels is afgelopen. Ondanks dat we niet de miljoenenbedragen voorbij zien komen die sommige andere NFT’s opbrengen was de veiling een succes. Dit was de veiling opbrengst van de eerste 5 Lamborghini NFT’s:

  • 1. Space time memory – T + 0075S: $ 203.636,-
  • 2. Space time memory – T + 0074S: $ 126.000,-
  • 3. Space time memory – T + 0073S: $ 110.000,-
  • 4. Space time memory – T + 0072S: $ 70.000,-
  • 5. Space time memory – T + 0071S: $ 150.000,-

In totaal was de opbrengst daarmee $ 659.636,- en daar zal men vast blij mee zijn. Hoewel er momenteel op de Lamborghini NFT site geen veilingen meer aangekondigd zijn heeft men wel een agenda voor maart en april aangemaakt. Wellicht is er binnenkort dus meer kans om jouw Lamborghini NFT te scoren. Als dit zo is lees je dit in een een volgende NFT update.

Onze NFT updates vind je, net als ander nieuws over de cryptomarkt in onze rubriek ‘Bitcoin en crypto’.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.