...

Canon heeft van de EOS 4000D of Rebel T100 hun goedkoopste DSLR-camera gemaakt, ontworpen voor beginnende fotografen. Als gevolg hiervan hebben ze een paar hoeken bezuinigd om het klein, licht en zeer scherp geprijsd te maken. Maar dit is in feite de zeer goede camera voor de prijs, en de hoeken die Canon heeft gesneden, zijn grotendeels cosmetisch van aard.

De sensor, die het 18 megapixel-bestand produceert, produceert ook Full HD-video, dat is 1080p, of standaard HD-video, dat is 720p. In beide gevallen is de video erg soepel en van goede kwaliteit.

Het brein van de Rebel T100 is de DIGIC4+ processor. Het is niet de nieuwste processor van Canon, maar het is echt een goed betrouwbaar werkpaard en het kan zeer zuivere en zeer scherpe beelden produceren met een uitstekende kleurreproductie.

Canon EOS 4000D of Rebel T100 DSLR Camera

De 4000D produceert een beeld van 18 megapixels, wat niet de grootste is die beschikbaar is – de 2000D, de volgende DSLR-camera in de Canon-stal, produceert een bestand van 24 megapixels en je kunt camera’s krijgen met 36 megapixels en meer. De Rebel T100 kan echter een bestand van 50 megabyte produceren, dat groot genoeg is voor websites, je sociale media en om in tijdschriften en kranten te worden afgedrukt.

Het ISO-bereik op de Canon T100 loopt van 100 tot 6400 en kan vervolgens worden uitgebreid tot 12.800. Er is enige degradatie als je door de ISO’s gaat. Maar ik zou zeggen dat je dat pas rond de 3200 echt merkt en de kwaliteit tot dan toe is echt heel goed.

Het LCD-scherm aan de achterkant is niet erg groot – de camera is vrij klein – en het heeft geen hoge resolutie. Je kunt het dus gebruiken om je compositie of belichting te controleren, maar ik zou het niet echt aanraden om je foto’s op dit LCD-achterscherm te bewerken.

Er zijn twee autofocussystemen in de Canon 4000D, een die door de zoeker loopt en een die door het LCD-scherm aan de achterkant loopt. Die voor de zoeker is zeer snel en zeer nauwkeurig. En degene die door het LCD-scherm loopt is niet zo snel, maar ook behoorlijk nauwkeurig. De autofocus heeft negen autofocuspunten over het scherm in een ruitvorm. Dit is handig als je je focus over het frame wilt verplaatsen of als je iets gaat fotograferen dat in het frame beweegt, omdat de camera het dan kan volgen.

In de camera bevinden zich een reeks zeer goede functies en creatieve filters, waarmee u enkele stijlen van de foto die u maakt, kunt wijzigen. En ook om je afbeelding te verkleinen.

De Canon 4000D heeft acht presets, variërend van portret, sport landschappen fotograferen, close up en zelfs een food optie. Het heeft ook de semi-automatische modi, die standaard zijn in alle DSLR-camera’s – P, Sluiterprioriteit en Diafragmaprioriteit. Het heeft ook een volledige handmatige modus.

De Canon 4000D biedt WiFi-connectiviteit, zodat u een foto kunt maken, vervolgens de WiFi-optie kunt gebruiken om deze naar uw mobiele telefoon te sturen en direct te uploaden naar een social media-platform.

De Canon EOS 4000D is bijna volledig van plastic, afgezien van de elektronica. En dit betekent dat het natuurlijk lichter is en goedkoper. Dit betekent echter niet dat de camera niet robuust is. Op voorwaarde dat je hem niet rond je hoofd zwaait en hem niet van de vloer laat stuiteren, is deze camera prima voor dagelijks gebruik. Ik heb mijn EOS 4000D nu een jaar, ik heb hem twee of drie vakanties genomen. Ik heb het regelmatig gebruikt op een dagelijkse basis, en het is in perfecte staat.

Deze camera is ontworpen om te werken met Canon EX-flitsers en niet met flitsers van derden. Dit is iets dat de moeite waard is om over na te denken, aangezien een nieuwe EX-flitser minstens $ 250 kost – het equivalente flitser van een derde partij zou ongeveer $ 70 kosten. Dit geldt alleen als je de flitser op de hotshoe van de camera gaat gebruiken. Als je hem als slave flitser gaat gebruiken heb je geen EX flitser nodig.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.