...

Sterke zuigkracht voor minder dan de helft van de prijs van premium rivalen. De Deebot U2 is de nieuwste robotstofzuiger op instapniveau van Ecovacs en is verkrijgbaar voor een opmerkelijk betaalbare prijs, vooral voor een droid die zowel stofzuigt als dweilt.

Maar laat u niet misleiden door zijn lage kosten – de Deebot U2 heeft een grote zuigkracht en kan stof, vuil en puin goed verwerken, zelfs op de laagste vermogensinstelling. Die combinatie van kosten en prestaties maakt het een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar zijn eerste robotstofzuiger.

De levensduur van de batterij is ook behoorlijk, hoewel onze tests hebben uitgewezen dat deze iets minder is dan de door Ecovacs geadverteerde looptijd van 110 minuten. Uit onze tests bleek dat de U2 ongeveer 90 minuten duurde, dus we zouden zeggen dat hij beter geschikt is voor kleinere huizen.

Waar de robovac echt in de problemen komt, is het ontbreken van slimme navigatie. Zonder slimme mapping aan boord, kan de Deebot U2 moeite hebben om te identificeren welke delen van uw huis het al is schoongemaakt, welke onderdelen nog moeten worden gedaan, en kan een bepaald gebied vaak herhaaldelijk worden schoongemaakt voordat u verder gaat, wat de beperkte batterijduur opslokt.

Ecovacs Deebot U2 prijs en beschikbaarheid

Gelanceerd in februari 2021

Betaalbare prijs van $ 249 / £ 249 / AU $ 399

De Ecovacs Deebot U2 (in sommige regio’s bekend als de Deebot Ozmo U2) is nu verkrijgbaar voor $ 249 / £ 249 / AU $ 399 bij geselecteerde retailers in de meeste grote markten. Dat is een geweldige prijs voor een robotstofzuiger op instapniveau, en hij kost aanzienlijk minder dan de premiummodellen van vandaag.

Het is vermeldenswaard dat een Deebot U2 Pro ook beschikbaar is op geselecteerde locaties voor $ 349 / £ 309 / AU $ 599, en het verschil is dat hij wordt geleverd met extra functies die hem diervriendelijker maken. Dat omvat een extra grotere vuilnisbak en een siliconen, borstelvrije borstel voor dierenharen. De U2 Pro zal uw huis ook langer stofzuigen dankzij de grotere batterij van 3.200 mAh (vergeleken met de 2600 mAh van de U2), die een looptijd van maximaal 150 minuten belooft (was 110 minuten).

In vergelijking met de concurrentie is de Deebot U2 een ongelooflijk betaalbare robovac. Het is niet ongebruikelijk om te zien dat deze huishoudelijke droids meer dan $ 500 / £ 500 / AU $ 800 kosten, waarbij sommige high-end modellen van Ecovacs en iRobot in bepaalde regio’s het viercijferige cijfer bereiken.

Ontwerp

Bekende ronde vorm

Gemakkelijk verwijderbare vuilnisbak

Verkrijgbaar in zwart of wit

De Ecovacs Deebot U2 volgt dezelfde geest als de meeste robovacs. Het heeft een ronde vorm, met een intrekbare bumper, een infraroodsensor rond de voorkant en een vuilnisbak onder de motorkap aan de achterkant van de onderste helft.

Bovenaan is er een enkele knop die het reinigingsproces start. Een geïntegreerd LED-lampje geeft de status aan: het is wit tijdens het schoonmaken, knippert langzaam tijdens het opladen of wordt rood als er problemen zijn. Boven de knop bevindt zich een klein Wi-Fi-statuslampje dat brandt wanneer er verbinding is.

Draai de robotstofzuiger om en u krijgt een beter idee van hoe dit apparaat werkt. Er zijn twee zijborstels aan de voorkant om het vuil naar de hoofdborstel in het midden te vegen. Die hoofdborstel kan behoorlijk verward raken met haar en vezels, maar gelukkig is de borstel gemakkelijk te verwijderen en eenvoudig schoon te maken.

Ecovacs heeft een klein schoonmaakgereedschap voor de hoofdborstel meegeleverd – met kleine borstelharen aan het ene uiteinde en een kleine mesrand aan het andere – maar we vonden het mes vrij dun in gebruik. In plaats daarvan raden we aan om een   vertrouwde schaar te gebruiken om uit te knippen wat de hoofdborstel heeft verward.

Installatie en app-bediening

De installatie is een fluitje van een cent

De Ecovacs-app is gebruiksvriendelijk

Advertentie

We vonden de installatie van de U2 ongelooflijk eenvoudig van begin tot eind. De twee zijborstels passen met een enkele klik op hun plek, waarna je gewoon het dockingstation van de droid aansluit om hem meteen op te laden.

U moet de Ecovacs-app downloaden om de installatie te voltooien – beschikbaar voor zowel iOS als Android – en deze biedt stapsgewijze instructies om uw bot te verbinden met het wifi-netwerk van uw huis.

Hoewel je de mogelijkheid hebt om een   schoonmaakbeurt te starten met de startknop van de U2, is er meer aangepaste bediening van de droid beschikbaar via de app. U kunt ervoor kiezen om een   algemene schoonmaak voor het hele huis te starten, een randreiniging te selecteren voor een veeg van de plinten, of ervoor kiezen om een   specifiek gebied schoon te maken. Als je stemassistenten gebruikt, is de Deebot U2 ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

Reinigingsprestaties

Sterke zuigkracht

Geen kaartsoftware

De dweilfunctionaliteit is onvoldoende

Gezien de betaalbare prijs van deze robovac waren we aangenaam verrast door zijn sterke zuigkracht. Het heeft uitstekend puin op onze harde vloeren opgezogen en maakte diepe indruk op ons tijdens het stofzuigen van het tapijt – zelfs op de standaardinstelling.

Zoals hierboven vermeld, zijn er hogere zuigkrachtinstellingen als je een diepere reiniging nodig hebt, en Ecovacs zegt dat de Max + -modus de zuigkracht tot 2,5 keer zal verhogen. Die boost in zuigkracht zal ook leiden tot een kortere levensduur van de batterij, waarbij onze tests een looptijd van ongeveer 45 minuten klokken in de Max + -modus. We merkten een kleine prestatieverbetering (en een beetje extra geluid) bij gebruik van deze hoogste zuigkrachtinstelling, en het kan handig zijn voor mensen met een huisdier dat door het huis rent.

De infraroodsensor aan de voorkant van de bumper van de U2 voedt de antibotsingstechnologie van de bot. We ontdekten dat het goed werkt als het gaat om het vermijden van muren – het stoppen vlak voor grote barrières – maar het is niet zo bedreven in het vermijden van kleinere obstakels zoals meubelpoten.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.