...

Voordat u een webtoepassing maakt, is het noodzakelijk dat u het raamwerk identificeert waarop u deze gaat ontwikkelen. Kaders dienen als ondersteuningsplatforms voor het bouwen van een webtoepassing en kunnen een aanvulling vormen op de functies die u voor uw web-app plant. Als je een voorliefde hebt voor een specifieke programmeertaal, wil je misschien een raamwerk kiezen dat goed werkt met die taal. Hieronder staan   enkele webapplicatie-frameworks die momenteel populair zijn onder ontwikkelaars:

1. Ruby op rails

Ruby on Rails is een open-source, server-side webapplicatieframework. Rails is toevallig ook een Model-View-Controller (MVC)-framework dat standaardstructuren biedt voor een database, een webservice en webpagina’s. De lange lijst met succesverhalen omvat Basecamp, GitHub, AirBnB, Twitch en SoundCloud. Rails heeft ook een ongelooflijk vriendelijke ontwikkelaarsgemeenschap.

Elk framework met een actieve community is een uitkomst voor opkomende ontwikkelaars. Je hebt toegang tot een schat aan bronnen, gidsen en casestudy’s. We raden Rails persoonlijk aan omdat het een open source is, een die wordt geleverd met een grote referentiebibliotheek en een aantal geweldige tools om functiegerichte apps te maken.

2. Codeigniter

Codeigniter is een robuust PHP-framework dat eenvoudig te gebruiken is en ook beschikt over een geweldige toolkit om webapplicaties te maken. Dit framework is niet alleen extreem licht, het wordt ook geleverd met uitstekende documentatie die heel gemakkelijk te begrijpen is. Het heeft een goede verzameling bibliotheken, waardoor het gemakkelijk te leren, te adopteren en te implementeren is. Van Codeigniter is bekend dat het flexibiliteit en eenvoudig beheer biedt met behulp van een op MVC gebaseerd framework. Met Codeigniter kunt u zijn eigen bestaande scripts gebruiken naast uw persoonlijke kernbibliotheken. Het is een raamwerk dat vrij is van complexe structuren en vervelende ontwikkelingsprocedures. Als je een beginnende PHP-coder bent, is Codeigniter een goede plek om te beginnen.

3. Express.js

Voordat je aan de slag gaat met Node.JS, raden we je aan om Express.js even te bekijken. Express.js is een vooraf gebouwd Node.js-framework waarmee u server-side webapplicaties sneller, slimmer en met meer flexibiliteit en schaalbaarheid kunt maken. U krijgt ten eerste een prestatieniveau dat overeenkomt met dat van een Node.js-framework en ten tweede een robuuste set functies voor web- en mobiele apps. U kunt webapplicaties met één pagina, meerdere pagina’s of hybride webtoepassingen bouwen met Express.js. Express is geschreven in JavaScript, waardoor het zeer eenvoudig te programmeren is.

Sommige ontwikkelaars beweren dat het werken aan Express hun programmeertijd halveert. Met 5 jaar ontwikkeling achter Express kunnen we gerust stellen dat dit een volwassen platform is om mee te werken. De foutafhandeling kan een beetje frustrerend zijn, omdat u mogelijk verdwaalt in de middleware. Dit framework wordt aanbevolen voor geavanceerde ontwikkelaars.

4. AngularJS

AngularJS kan een belletje doen rinkelen als je de ontwikkeling van YouTube en Netflix hebt gevolgd. Het is een open source-framework dat wordt onderhouden door Google en een paar andere ontwikkelingsgemeenschappen. Met dit raamwerk kunnen ontwikkelaars HTML-vocabulaire uitbreiden voor website-ontwikkeling. Het heeft een korte laadtijd en is geweldig voor testbaarheid.

AngularJS is geweldig voor apps voor videostreaming, apps voor gebruikersrecensies, reis-apps, weer-apps, e-commerce en apps voor sociale media (LinkedIn gebruikt AngularJS voor zijn mobiele app). AngularJS implementeert de MVC-methode. Omdat het HTML als declaratieve taal gebruikt, is het behoorlijk intuïtief. AngularJS is geweldig voor snelle front-end ontwikkeling omdat het geen andere plug-ins of frameworks nodig heeft. AngularJS wordt beheerd door Google, dus er is een enorme community waar je van kunt leren.

5. Ember.js

Elke beschrijving van Ember.js zou onvolledig zijn zonder het grote doel ervan te vermelden: Ember.js is ontworpen “voor het maken van ambitieuze webapplicaties”. Neem bijvoorbeeld Apple Music; dat is nu een ambitieuze toepassing, een onweerlegbaar bewijs dat Ember.js een serieus raamwerk is. Van webapplicaties met één pagina tot mobiele apps en zelfs desktop-apps, Ember.js ondersteunt het allemaal. Ember.js richt zich ook op de model- en controlleraspecten van MVC waar de meeste andere frameworks geen recht aan doen.

Ember heeft deze problemen aangepakt en op een geweldige gebruikersinterface geslagen voor geweldige functionaliteit aan de clientzijde. Ember biedt een complete ontwikkelingsstack en tonnen stabiliteit. Hoewel de meeste ontwikkelaars de neiging hebben om frameworks zoals Angular te kiezen, plaatst Ember’s achterwaartse compatibiliteitsfunctie het in een unieke positie als framework.

6. CakePHP

CakePHP biedt een full-stack framework en wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide PHP-frameworks die er zijn. De naadloze configuratie maakt het zeer populair bij ontwikkelaars. Met CakePHP kunnen ontwikkelaars alle hulpprogrammaklassen in hun eigen apps opnemen of aangepaste routerklassen gebruiken om een   microframework te creëren.

CakePHP beschikt over een rijke query-API en ondersteunt alle soorten databasestuurprogramma’s of databasetypen voor zowel PDO als native stuurprogramma’s. CakePHP is perfect voor budgetvriendelijke webapp-ontwikkeling en werkt ook met de MVC-coderingsmethode.

7. Phalcon

Phalcon is een open source PHP-framework. Het is ook een van de snelste PHP-frameworks die er zijn. Phalcon is ontwikkeld met een innovatieve architectuur en biedt enkele van de laagste overheadkosten voor een op MVC gebaseerde applicatie. Phalcon gebruikt minder middelen en levert toch hoge prestaties. Het kan meer HTTP-verzoeken aan dan andere frameworks omdat het in de C-taal is geschreven. Phalcon is eenvoudig aan te passen en kan worden samengesteld voor gebruik op maat.

8. Zend-framework

Zend Framework is een open-source objectgeoriënteerd webtoepassingsframework voor PHP 5. Zend Framework biedt een geavanceerde MVC-implementatie die kan worden gebruikt om een   basisstructuur op te zetten voor Zend Framework-webtoepassingen. Zend ondersteunt ook meerdere databasesystemen en leveranciers.

Het heeft een flexibel caching-subsysteem met ondersteuning voor vele soorten back-ends. AJAX wordt ook ondersteund via JSON op het Zend-framework, wat zowel voor de klant als voor de ontwikkelaar voordelig blijkt te zijn. Zend is een favoriet bij fans van ervaren ontwikkelaars en wordt nog steeds populair in de industrie gebruikt.

9. ASP.net

ASP.net is een ontwikkelplatform voor web-apps dat perfect is voor het bouwen van desktop- en mobiele applicaties. ASP.net gebruikt het HTTP-protocol en optimaliseert HTTP-commando’s. ASP.net is gebaseerd op Common Language Runtime (CLR) en is geweldig voor het maken van grote apps met minder codering. Het schrijven van code voor ASP.net is net zo eenvoudig als het implementeren ervan. ASP.net is een sterke omgeving waar geheugenlekken en oneindige lussen snel kunnen worden opgespoord en geneutraliseerd.

10. Symfonie

Symfony is een PHP-framework voor webontwikkeling. Prestatietests zijn een kernfunctie van Symfony, een van de redenen waarom ontwikkelaars ervoor kiezen om ermee te werken. Bovendien kunnen meerdere ontwikkelaars moeiteloos een Symfony-project beheren. Symfony wordt echter aanbevolen voor ervaren ontwikkelaars die de weg weten in meerdere frameworks, omdat de leercurve behoorlijk steil kan zijn.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.