...

Productieve schrijvers schrijven om verschillende redenen graag eBooks. eBooks zijn grote schrijfprojecten waar schrijvers graag hun ‘tanden’ voor schrijven, ze zijn gemakkelijk te formatteren omdat er geen papieren paginaproblemen zijn om je zorgen over te maken, en ze zijn snel te publiceren, waardoor er meer tijd overblijft om te schrijven.

Maar als je als eBook-schrijver veel geld wilt verdienen, dan moet je snel kunnen schrijven. Hoe sneller u een eBook kunt produceren, hoe sneller u het kunt gaan verkopen, en u kunt het jarenlang blijven verkopen zolang de inhoud up-to-date is. Zelfs fictieboeken kunnen soms verouderd raken.

Je moet dus snel eBooks maken als je op deze manier je brood wilt verdienen.

Het eerste dat u met een eBook moet doen, is uw onderwerp onderzoeken. Zelfs fictieboeken hebben soms wat onderzoek nodig om er zeker van te zijn dat ze feitelijk correct zijn.

Onderzoek kan snel op internet. Tegenwoordig hebben de meeste bibliotheken hun naslagwerken ook online. Zorg er wel voor dat u niet wordt afgeleid door websites die er interessant uitzien maar niet relevant zijn voor uw onderzoek. Blijf gefocust. Trek wat tijd uit voor onderzoek en zo word je minder afgeleid door ‘mooie’ dingen die je op internet vindt omdat je tijd beperkt is.

Vervolgens moet u uw eBook grondig schetsen, zodat u precies weet welke informatie u gaat opnemen en in welke volgorde. Als je genoeg hebt onderzocht en goed hebt geschetst, zou het eigenlijke schrijven gemakkelijk en snel moeten zijn, omdat je zoveel aantekeningen en schetsen hebt om naar te verwijzen, en alle informatie zal vers in je geheugen zitten.

Vervolgens moet u geld verdienen met uw eBook.

eBooks worden om verschillende redenen geschreven. De meest voor de hand liggende reden is om het te verkopen en geld te verdienen. En hoewel dit een uitstekende manier is om geld te verdienen met het schrijven van eBooks, zijn er ook andere manieren.

PLR eBooks

U kunt uw eBooks verkopen als PLR-producten. PLR staat voor Private Label Rights. Dit betekent dat u bij elke verkoop daadwerkelijk het copyright van uw eBook verkoopt. Wanneer iemand een PLR eBook koopt, kan hij ermee doen wat hij wil. Veel eBook-schrijvers verkopen slechts een bepaalde hoeveelheid van elk PLR eBook om de markt niet te overspoelen met hetzelfde product en de waarde ervan te verminderen.

Sommige eBook-schrijvers verpakken hun eBooks met promotieartikelen en een verkooppagina om meer kopers aan te trekken. Het enige probleem met PLR eBooks is dat als je een beperkt aantal van elk verkoopt, je inkomen eindig is, maar je een hoge prijs per exemplaar kunt vragen.

Promotionele eBoeken

Het is gebruikelijk dat schrijvers een klein promotioneel eBook schrijven om gratis weg te geven en het te gebruiken om reclame te maken voor hun grotere eBook. Deze kleinere eBooks kunnen ook door anderen worden gebruikt om weg te geven. Dit staat bekend als virale marketing omdat iedereen dol is op een gratis e-book, dus de kans is groot dat je gratis eBook duizenden keren wordt gedownload terwijl mensen het via hun eigen websites aan anderen doorgeven. Dit kan heel goed werken als promotiemiddel. Promotionele eBooks zijn ook een geweldige manier om niet alleen uw eBooks, maar ook uw websites op de markt te brengen en u bekend te maken als een leider in uw niche.

Wederverkooprechten

Dit is vergelijkbaar met PLR, behalve dat je eBook op geen enkele manier kan worden gewijzigd. Mensen die uw eBook met doorverkooprechten kopen, krijgen het recht om het zelf te verkopen. Als u een eBook op deze manier verkoopt, moet u strikte voorwaarden stellen aan het doorverkopen, zoals het niet onderbieden van de prijs en het op geen enkele manier wijzigen van het eBook. Het verkopen van een eBook met volgrecht, in tegenstelling tot PLR, betekent dat u het jarenlang kunt blijven verkopen.

Geest schrijven

Als je merkt dat je graag eBooks schrijft en er goed in bent, kun je jezelf inhuren als ghostwriter voor eBooks. Door op deze manier eBooks te schrijven, krijgt u nooit erkenning voor uw werk, maar wordt u wel betaald voor alles wat u schrijft. Het is niet ongebruikelijk dat ghostwriters van eBooks duizenden dollars vragen om een   eBook te schrijven. Ik ken een auteur die $ 1.600 kreeg voor het schrijven van een eBook van 10 pagina’s.

Krijg filialen

U kunt gelieerde ondernemingen gebruiken om de verkoop van uw eBooks te stimuleren. Het is gebruikelijk om affiliates 50% commissie of meer te betalen. Als je het geluk hebt een superpartner te krijgen die je eBook verkoopt en honderden of zelfs duizenden verkopen genereert, is het verstandig om hun commissie te verhogen om hen te motiveren nog meer eBooks voor je te verkopen. En omdat ze er zoveel verkopen, verdien je nog steeds meer, zelfs als je ze meer betaalt.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.