...

Kindle Boeken zijn tegenwoordig een van de meest populaire en meest gelezen eBooks op internet. Daarmee is deze Amazon-service ook een goede bron van inkomsten voor Kindle boeken schrijvers. Veel lezers en enthousiaste gebruikers vragen zich dan ook af of zij Kindle auteurs kunnen worden. Enquêtes tonen aan Kindle boeken schrijven voor 90% van de Kindle-boeklezers het overwegen waard is.

Een meerderheid van hen vraagt zich echter af hoe ze Kindle-boeken kunnen schrijven. Daarom delen wij 5 tips waarmee Kindle boeken schrijven makkelijker wordt.

Kindle boeken schrijven gaat niet vanzelf:

De meeste boeken op Kindle zijn van hoge kwaliteit. Laat je niet hinderen door de voorafgaande verklaring. Daag jezelf uit. In het begin klinkt het misschien moeilijk, maar als je eenmaal begint te schrijven, zul je ontdekken dat het gemakkelijk en snel gaat. Je zult zeker je ‘sweet spot’ en gemak vinden bij het schrijven. Als je je beperkt tot onderwerpen waar je al veel van weet en met tijd en aandacht aan de slag gaat is het Kindle boeken schrijven makkelijker dan gedacht. Dat geldt zeker als je deze 5 tips in gedachten houdt.

Kindle boeken schrijven: 5 tips

Met deze 5 tips wordt het Kindle boeken schrijven al snel een stuk makkelijker.

1. Maak tijd voor jouw boek en het schrijven

In het dagelijks leven zijn er allerhande bezigheden die tijd vragen. Vaak zijn de agenda’s overvol en als je niet oppast is de dag gevuld met punten uit jouw agenda en klusjes. Daarom is het belangrijk om tijd te reserveren voor jouw boek. Een vaste planning brengt structuur. Datzelfde geldt voor het indelen van jouw tijd. Wat ga je in het volgende blok doen? Onderzoek, bronnen lezen of daadwerkelijk schrijven? Door een duidelijke en vaste indeling te maken zorg je ervoor dat je tijd hebt voor jouw boek. Door de taken binnen de indeling te verdelen zorg je er bovendien voor dat je efficiënt met jouw tijd omgaat.

2. Kies het juiste onderwerp

Deze tip klinkt als een open deur, maar toch komt er bij een juiste onderwerpkeuze meer kijken dan je verwacht. Allereerst is er natuurlijk de vraag wat voor boek je wilt schrijven. Wordt het een spannende roman of kies je voor een non-fictie Kindle boek? Vervolgens is de vraag wat je verder wilt bereiken. Wil je een verhaal vertellen wat dicht bij je staat en snel publiceren of wil je juist uitgebreid op onderzoek om iets nieuws te verkennen?

Ook is het belangrijk om het doel van het boek te bepalen. Heb je een nieuwe kijk op een bestaand thema? Wil je als expert een niche in of ga jij laten zien dat alle standaardwerken tot nu eigenlijk maar kinderspel zijn? Deze vragen kun je voor elk onderwerp stellen. Door de antwoorden op deze vragen goed te analyseren maak je het Kindle boeken schrijven al een stuk eenvoudiger.5: ::pt5:

3. Maak een schets van jouw Kindle boek

Zoals je ziet is structuur belangrijk. Daarom is het belangrijk om, als je met Kindle boeken schrijven begint, een schets te maken. Immers, als je een goed onderwerp gevonden hebt is het ook belangrijk om binnen het onderwerp de juiste items aan te snijden, maar jezelf ook te beperken. Door in een schets alvast op te zetten welke onderwerpen je wel of niet behandelt (in een non-fictie boek) ga je efficiënter schrijven.

Door voor een fictie-werk alvast de schetsen van personen, lagen en plot te maken zorg je dat je gestructureerd blijft schrijven. Om tijdens het schrijven de juiste lijn te houden gebruiken Kindle schrijvers vaak een matrix die ze naast hun aantekeningen houden. Zo’n matrix is ook een handig hulpmiddel om de lijn in jouw verhaal te bewaren en terug- of vooruit te wijzen naar andere hoofdstukken.

4. Het juiste onderzoek doen op het juiste moment

Door de schets heb je inmiddels inzichtelijk welke onderwerpen gaat behandelen. Daardoor kan je ook beter inschatten op welke punten jouw kennis voldoende is en waar je onderzoek naar moet doen. Ook hier geldt dat er geen wezenlijk verschil is tussen fictie en non-fictie. Een roman wordt beter als je de juiste details weet te verwerken. Een non-fictieboek wint aan autoriteit door de juiste bronnen te gebruiken en kennis toe te voegen.

Soms kan je er tijdens het schrijven achter komen dat je toch nog informatie mist. Noteer deze openstaande vragen dan op jouw planning (zie tip 1) voor de volgende ronde onderzoek. Zo raak je niet uit het ritme van het schrijven en benut je de momenten voor onderzoek ook doelgericht.

5. Sneller schrijven door doelen en deadlines

Als je geen professioneel schrijver bent is er geen uitgever of publiciteitsagent die je op jouw nek zit. De verleiding om het ‘rustig aan te doen’ ligt dan op de loer. Door jezelf een deadline op te leggen (ik wil dit boek binnen x maanden afhebben) en aan de hand van jouw planning doelen te stellen over het aantal pagina’s per keer dat je schrijft houdt je jezelf scherp. Belangrijk is daarbij uiteraard wel dat je realistisch blijft. Je wilt jezelf immers niet teleurstellen en niet gedemotiveerd raken.

Schrijven is een uitdagende taak, maar met toewijding en discipline is kindle boeken schrijven makkelijker dan je denkt. Hopelijk helpen deze tips je verder op weg.

Inspiratie opdoen?

Uiteraard kun je ook onderzoek doen door een Kindle reader te kopen en je in te lezen. Bij Amazon helpt men je graag. Wil je nog meer inspiratie opdoen om een extra inkomen te genereren? Onze rubrieken ‘zakelijk‘ en ‘beleggen‘ staan vol inspiratie.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.