...

Instant Pot voegt een aantal broodnodige updates toe aan zijn cult-multi-cooker.

Instant Pots zijn sindsdien wereldwijd in populariteit gegroeid, dankzij hun multi-cooker-mogelijkheden die alles omvatten, van traditionele recepten onder druk tot yoghurt, cake bakken en sous vide. De aantrekkingskracht van Instant Pot is breed, wat betekent dat recepten voor specifieke modellen gemakkelijk online te vinden zijn, en andere machines op de markt concurreren met de verrassende reeks kookmodi. Terwijl rivalen vaak langzaam koken of koken onder hoge druk kunnen uitvoeren, staat de Instant Pot erom bekend uitzonderlijke resultaten te leveren voor beide methoden.

Dat gezegd hebbende, er waren een paar aspecten van de eerdere ontwerpen van Instant Pot die konden worden verbeterd: beperkte controle over de tijd- en temperatuurinstellingen wordt frustrerend nadat je de basisprogrammeerfuncties onder de knie hebt. Het voelde ook als een vergissing dat de pan van Instant niet geschikt was om op een kookplaat te schroeien, terwijl andere rivalen met dit in gedachten een pot hadden ontworpen. En nog een paar kookopties zouden niet mis zijn gegaan, zoals een sous vide-instelling.

Gelukkig heeft Instant Pot een opgevoerde opvolger opgeleverd van zijn eerste generatie apparaten. De Duo Evo Plus 60 verbetert de prestaties van Instant Duo en geeft gebruikers de mogelijkheid om instellingen te wijzigen, niet minder dan 48 kookmodi en (de allerbelangrijkste) optie om voedsel op de kookplaat in de pan zelf dicht te schroeien, met handvatten om de pot rechtstreeks naar de tafel.

Prijs en beschikbaarheid

Nu beschikbaar, verwacht de Instant Pot Du0 Evo Plus te vinden die ongeveer £ 120 / $ 120 / AU $ 750 kost. Dat is een beetje duurder dan eerdere modellen, maar nog steeds een goede prijs gezien de kwaliteit van het apparaat.Je kunt de beste deals van vandaag voor de Instant Pot Duo Evo Plus 60 zien, waar je hieronder bent:

De beste Instant Pot Duo Evo Plus-deals van vandaag

Ontwerp en belangrijkste kenmerken

De Duo Evo Plus is momenteel alleen verkrijgbaar met een inhoud van 5,7 liter (6 kwart gallon) in het VK, hoewel een model van 7,5 liter (8 kwart gallon) aan het assortiment zal worden toegevoegd begin 2021. In de VS komt de Duo Evo Plus op de markt in 6 kwart en 8 kwart modellen. In Australië is een capaciteit van 5,7 liter / 6 kwart beschikbaar. Net als bij de oudere Instant Pot-maat, vonden we 5,7 liter een ideale capaciteit voor een familie- of batchkoken. De roestvrijstalen buitenkant ziet er zeker goed uit in de keuken, hoewel met de zwarte buitenkant voor het deksel voedselspatten of watervlekken gemakkelijk te herkennen zijn.

Een van de problemen met de eerdere ontwerpen van Instant was de grote hoeveelheid stoom die uit het fornuis zou komen na het loslaten van het drukventiel. Een nieuwe plastic diffuser bedekt de ventilatieopening, wat veel minder sputteren en een zachtere uitstoot van stoom betekent. De Duo Evo Plus verzegelt ook automatisch wanneer hij op zijn plaats zit, iets wat de gebruiker bij zijn oudere machines handmatig moest doen.

Prestatie

Het eerste wat ons opviel, is hoeveel sneller de Duo Evo Plus kookt. Het verwarmingselement van 1200 watt verkort de voorverwarmtijd (de Instant Pot Duo V2 7-in-1 elektrische snelkookpan gebruikt 1000 watt), en Instant heeft gewerkt aan het verkorten van de drukontlastingstijd met de QuickCool ™ -technologie.

Zelfs het koken van eenvoudige items zoals rijst, soepen en stoofschotels gaat veel sneller, en er is veel minder tijd nodig om te wachten tot het drukventiel klikt om het deksel open te laten gaan – wat bij de Duo V2 7-in wel 20 minuten kan duren. -1 model.

In wat een andere poging lijkt te zijn om elke andere multi-cooker op de markt te overtreffen, heeft Instant de binnenpan opnieuw ontworpen zodat deze geschikt is voor verwarming op elk type kookplaat. Dit betekent dat recepten waarbij vlees en groenten bruin moeten worden voordat ze langzaam worden gekookt, nog steeds in één pan kunnen worden bereikt.

Door hittebestendige handvatten aan de binnenpan toe te voegen, heeft Instant hun elektrische fornuis geëvolueerd tot een apparaat dat rechtstreeks naar de tafel kan worden gebracht (of naar een potgeluk kan worden gedragen!), Waardoor het veel gemakkelijker wordt voor de tijdarme kok. Een extra afdichtring en een stoomrek met handgrepen zijn handige aanvullingen. De Duo Evo Plus werd niet geleverd met een bekermeter (ondanks de meerderheid van zijn concurrenten en eerdere modellen, waaronder een), die een integraal onderdeel is van veel Instant Pot-recepten, dus als je in het VK bent, ‘ Ik heb een maatbeker of iets dergelijks nodig voor het meten van kopjes.

Over recepten gesproken, je zult geen receptenboek vinden bij het uitpakken van je Duo Evo Plus, omdat klanten in plaats daarvan worden aangemoedigd om de Instant Pot-recepten-app te downloaden. We vonden het geweldig om hier door te bladeren voor inspiratie en voor handleidingen over hoe je alles kunt koken, van macaroni-kaas tot geroosterde kip en maïsbrood, maar aangezien veel van de recepten afkomstig zijn van andere Instant Pot-gebruikers, kunnen er een paar wildcards zijn. Blijf bij de recepten van Instant Pot Staff en je zult merken dat de app nuttig en responsief is voor het instellen van timers en zelfs voor het geven van calorie-schattingen.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.