...

Als je op deze pagina bent, is de kans groot dat je kennis wilt maken met een nieuwe technologie die visual slam wordt genoemd. Kortom, deze technologie is gebaseerd op computervisie en biedt nauwkeurige locatiegegevens aan voertuigen, drones, machines en robots. Maar de eerste vraag is, wat SLAM is en wat het doet.

Visual SLAM speelt een belangrijke rol bij de nieuwe industriële revolutie. Dus we gaan ook een beetje inzicht krijgen in dit aspect.

SLAM is een afkorting voor Simultaneous Localization and Mapping. Deze technologie heeft veel ontwikkeling doorgemaakt. Het gebruik van deze technologie blijft toenemen in veel industrieën, waaronder de computervisiegemeenschap. Het heeft een speciale aantrekkingskracht op virtual reality-industrieën, evenals op de automatiserings- en roboticasector.

In feite kan SLAM helpen bij het aanpakken van veel lokalisatieproblemen waarmee veel industrieën in de loop der jaren te maken hebben gehad. Het goede nieuws is dat er verschillende SLAM-systemen zijn. Laten we nu teruggaan naar de basis van dit fenomeen.

Wat is SLAM?

Allereerst verwijst deze term niet naar specifieke software of algoritme. In plaats daarvan vertegenwoordigt het de kwestie van gelijktijdige lokalisatie van een bepaald apparaat, zoals robots voor voertuigen met betrekking tot de omgeving. Daarnaast helpt het ook bij het maken van een omgevingskaart.

Het werkt op verschillende manieren en is niet beperkt tot specifieke computervisie-onderwerpen. Het goede nieuws is dat het ook met veel andere technologieën kan werken. Enkele goede voorbeelden zijn LiDARS en laserscanners. Je kunt dus zeggen dat deze technologie behoorlijk innovatief is. Het kan helpen bij het creëren van een nieuw algoritme voor het positioneren van partities om een   verscheidenheid aan industrieën te faciliteren.

Er is een verschil tussen het SLAM-probleem en andere technologieën die we kennen. Het gebruik van een vaste camera voor 3D constructie of mapping heeft bijvoorbeeld niets met SLAM te maken. De reden is dat de positie van deze camera’s al vaststaat. De rol van SLAM is om de kaartstructuur en pose van het apparaat te achterhalen wanneer de informatie niet eerder bekend is.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit een van de belangrijkste kenmerken van deze technologie is. In feite is het gelijktijdig berekenen van de krachten en het maken van de kaart wat deze technologie anders maakt dan andere systemen. Bovendien wordt de locatie van de camera continu bijgewerkt.

Lang verhaal kort, hopelijk bent u nu bekend met deze technologie en de rol die deze speelt in verschillende sectoren. Als u een bedrijfseigenaar bent en uw systemen wilt updaten, raden we u aan de visuele SLAM-technologie uit te proberen. Met behulp van deze technologie kunt u veel gedaan krijgen en uw bedrijf aanzienlijk verbeteren.

Leave a Reply

Schrijf je in voor onze gratis nieuwbrief en ontvang nieuws, previews, reviews en leuke deals.

Ja, ik schrijf me in
We spammen niet en uitschrijven kan altijd.